InstagramFacebookYoutube
Suplementy

Chutné proteínové nápoje: 4 jednoduché recepty

14. 6. 2023
Chutné proteínové nápoje: 4 jednoduché recepty
Či už chcete budovať svaly alebo si ich chcete udržiavať pri chudnutí, proteíny sú užitočnými pomocníkmi na doplnenie bielkovín. Teraz si ich môžete vylepšiť jednoduchými spôsobmi pomocou štyroch receptov.

Aj keď necvičí, bežná osoba by mala denne prijať minimálne 0,8 gramu bielkovín na kilogram svojej hmotnosti. Nie vždy je to však možné prijať len zo stravy. Na pomoc prichádzajú doplnky výživy. Nemusíte však zostať len pri ich zmiešaní s vodou či mliekom.

Banánovo-čokoládový proteínový šejk

Okrem toho, že je zdravý, dodá vám aj dávku energie. Do mixéra pridáme pohár mlieka, odmerku vanilkového srvátkového proteínu, jeden banán, jednu polievkovú lyžicu kakaa, štvrtinu čajovej lyžičky škorice a polievkovú lyžicu medu. Rozmixujeme do hladka a môžeme podávať.

Článok pokračuje pod reklamou


Proteínový šejk s antioxidačnými účinkami

Na upevnenie zdravia môžete využiť bobuľovité ovocie, ktoré je zdrojom antioxidantov. V mixéri rozmixujeme jeden a pol pohára mlieka, jednu odmerku vanilkového srvátkového proteínu, polovicu šálky zmrazených jahôd, polovicu šálky zmrazených čučoriedok, polovicu šálky zmrazených malín a polovicu šálky zmrazených černíc. Po preliatí do pohára môžeme posýpať trochou chia semiačok.

Proteínový šejk s arašidovým maslom

Arašidové maslo s banánom vám dodajú viac energie a s gréckym jogurtom podstatne viac bielkovín. V mixéri rozmixujeme jeden pohár mlieka, jeden banán, dve polievkové lyžice arašidového masla, jednu šálku gréckeho jogurtu a odmerku srvátkového proteínu podľa vlastného výberu, optimálne čokoládového alebo vanilkového. V prípade vanilkového odporúčame pridať trochu kakaa. Do pohára môžeme pri podávaní pridal aj trochu chia semienok.

Vegánsky proteínový šejk

Bielkoviny možno získať aj výhradne z rastlinných zdrojov. Príkladom je tento recept. Do mixéra si pridáme jednu odmerku neochuteného rastlinného proteínu (napríklad konopného), jednu šálku mandľového mlieka, jeden banán, polovicu šálky bobuľovitého ovocia (maliny, jahody, čučoriedky a pod.), polievkovú lyžicu ľanových semiačok a dve lyžice arašidového masla. Rozmixujeme do hladka a podávame najlepšie vychladené.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist