InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning fitness modela (21. časť) – Jaco de Bruyn a tréning hrudníka a brucha

20. 9. 2023

V 21. časti nášho seriálu o tréningoch fitness modelov sme sa zamerali na to, ako trénuje svoje prsné a brušné svalstvo Jaco de Bruyn.

Fitness model pôvodom z Južnej Afriky je úspešný na súťažnej scéne a objavuje sa aj v fitness magazínoch. Na prvý pohľad zaujme jeho vršok, predovšetkým ramená, hrudník a brucho.

Aby si udržal svoje telo vo forme, de Bruyn trénuje šesťkrát do týždňa a jeden deň dá telu priestor na oddych. Každý deň precvičuje inú svalovú partiu, pričom hrudník cvičí dvakrát – v prvý deň týždňa v kombinácii s lýtkami, v piaty deň týždňa v kombinácii s bruchom.

Článok pokračuje pod reklamou


V oboch dňoch precvičuje hrudník rovnako – využíva štyri cviky, ktoré vykonáva v štyroch sériách po 10 opakovaní. Menovite ide o benčpres, tlaky s veľkou činkou na šikmej lavici, rozpažovania s jednoručkami na šikmej lavici a rozpažovania na protismerných kladkách.

Brucho po precvičení hrudníka precvičí troma cvikmi – skaravačkami na kladke, skracovačkami a dvíhaním nôh. Každý cvik opäť precvičí v štyroch sériách a využíva vyššie počty opakovaní – 15 až 20.

Brušné svalstvo v menšej miere pričom precvičuje ešte v tretí tréningový deň spolu s ramenami – vynecháva dvíhanie nôh.

Tréning hrudníka a brucha
Cvik Série Opakovania
Benčpres 4 10
Tlaky na šikmej lavici hlavou hore 4 10
Rozpažovanie na šikmej lavici 4 10
Rozpažovania ne protismerných kladkách 4 10
Skracovačky na kladke 4 15
Skracovačky 4 20
Dvíhanie nôh 4 20



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist