InstagramFacebookYoutube
Tréning

Vybudujte veľké paže rýchlo: Efektívny tréning bicepsov a tricepsov

26. októbra 2023
Vybudujte veľké paže rýchlo: Efektívny tréning bicepsov a tricepsov
Snažíte sa vybudovať veľké paže, ale vaše tricepsy a bicepsy začali stagnovať? Stimulujte ich k novému rastu pomocou tohto tréningu.

Tento tréning by ste mali využívať raz týždenne, ideálne ako posledný tréning týždňa v tréningovom splite, ktorý kombinuje precvičovanie spodnej časti tela a hornej časti tela. Napríklad, v prvý a štvrtý deň precvičte hornú časť tela, druhý a piaty spodnú a šiesty ruky.

Účinnosť programu následne prehodnoťte najskôr po 6-8 týždňoch.

Článok pokračuje pod reklamou


Tréningová jednotka pozostáva zo známych cvikov, na ktorých precvičenie budete potrebovať kladku, obojručnú činku (ideálne s EZ tyčou), jednoručky a lavičku s nastaviteľným sklonom.

Tri cviky na triceps a tri cviky na biceps sa spolu spájajú do troch supersérií, v ktorých kombinácie cvikov precvičíte bez prestávky. Každú supersériu absolvujete štyrikrát s váhou, ktorá vám umožní vykonať 8 opakovaní.

Keďže ide o malé svaly a triceps oddychuje už počas precvičovania bicepsu, prestávky medzi sériami nemusia byť dlhšie ako jednominútové.

A aké cviky sa spájajú do supersérií? Tricepsové kľuky na lavičke s kladivovými zdvihmi, francúzske tlaky s bicepsovými zdvihmi na spodnej kladke s nadhmatom a tricepsové stláčanie hornej kladky s lanovým adaptérom s bicepsovými zdvihmi na šikmej lavici s jednoručkami.

Takéto kombinácia vám svaly paží precvičia komplexne a umožnia vám bezproblémové prechody od cviku na triceps k cviku na biceps – nemusíte medzi tým meniť sklon lavičky či nastavenie kladkostroja. Po docvičení venujte čas aj strečingu.

Tréning na rast paží
Cvik Série Opakovania
Superséria:
Tricepsové kľuky na lavičke
Kladivové zdvihy
4 8
Superséria:
Francúzske tlaky
Bicepsové zdvihy na spodnej kladke s nadhmatom
4 8
Superséria:
Stláčanie hornej kladky s lanovým adaptérom
Bicepsové zdvihy na šikmej lavici s jednoručkami
4 8



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist