InstagramFacebookYoutube
Výživa

5 snackov na večer, ktoré utíšia vaše chúťky do jedla

21. novembra 2023
5 snackov na večer, ktoré utíšia vaše chúťky do jedla
Večeru máte už za sebou a máte chuť do jedla? Nie je ničím výnimočným, keď nám pred večerným sledovaním televízie niečo zachutí. Ak to nevydržíte, zvoľte si aspoň správny pokrm, aby ste chúťky dostali pod kontrolu.

Ak si vyberiete správne jedlo, nemusíte mať pocit viny. Chelsea Dolanová z magazínu Oxygen poukázala na päť jednoduchých snackov, ktoré vás efektívne nasýtia a sú jednoduché na prípravu. Vyskúšajte ich sami.

Pukance s cícerom

Vylepšite si typickú misu pukancov o cícer, ktorý pokrmu dodá viac živín. Získate pomerne slušnú dávku bielkovín. Môžete si ho kúpiť už orestovaný alebo si ho orestujte sami. Cícer dostane pod kontrolu hladinu cukru v krvi, znižuje cholesterol a má pozitívny vplyv aj na duševné zdravie.

Článok pokračuje pod reklamou


Hrozno so syrom

Klasická kombinácia, ktorá dáva zmysel ako ľahký pokrm na konci dňa. Plusom je, že hrozno môžete uchovávať aj mrazené, takže bude k dispozícii, keď vám zachutí. Syr voľte skôr nízkotučný, ako sú kozí syr alebo cottage cheese.

Ananás s cottage cheeseom

Cottage cheese vám dodá pomaly sa tráviace bielkoviny, ktoré sú ideálne v období pred spaním. Neobsahuje veľa kalórií a dá sa kombinovať s najrôznejšími chuťami. Sadne si aj s ananásom, ktorý telu dodá okrem iného aj vitamín C či mangán.

Toas s arašidovým maslom

Aby vás pokrm zasýtil, mal by kombinovať sacharidy s bielkovinami. A práve kombinácia toastu – ideálne celozrnného – s arašidovým maslom je perfektnou ukážkou. Arašidové maslo je bohaté na bielkoviny, toast obsahuje na sacharidy. Treba si však arašidové maslo vyberať také, v ktorom nie je veľa jednoduchých cukrov a trans tukov.

Grécky jogurt s bobuľovitým ovocím

Ďalším jednoduchým snackom je grécky jogurt, ktorý obsahuje bielkoviny, a bobuľovité ovocie, ktoré mu dodá chuť a vám cenné živiny. Aj po tomto jedle tak budete nasýtení a zároveň si posilníte zdravie. Navyše, poskytuje pestrú voľbu chutí, keďže môžete využívať čučoriedky, jahody, maliny, černice a iné druhy bobuľovitého ovocia.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist