InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning fitness modelky (23. časť) – Cass Martinová a tréning nôh

13. decembra 2023

Cass Martinová je známa americká fitness modelka, na ktorej vás okrem výrazných ramien a tricepsov zaujmú aj stehná. A práve z tohto dôvodu sa v tejto časti nášho seriálu pozrieme, ako trénuje svoje nohy.

Martinová, ktorá má na sociálnych sieťach viac ako dva milióny fanúšikov, sa dostala k cvičeniu cez svojho priateľa, ktorý bol osobným trénerom. Vo veku 23 rokov urobila rozhodnutie, že sa tomu bude venovať naplno a vybuduje si postavu podobnú tým, ako mali Dana Lin Baileyová či Jamie Easonová.

Jej tréningový týždeň typicky pozostáva zo šiestich tréningových jednotiek rozložených od pondelka do soboty s tým, že nedeľu venuje oddychu. Nohy trénuje dvakrát týždenne – v pondelok precvičuje prednú časť stehien a lýtka, vo štvrtok zadok, zadnú časť stehien a lýtka. Medzitým absolvuje tréning hrudníka a tréning chrbta. V piatok idú na rad ramená, v sobotu ruky.

Článok pokračuje pod reklamou


Pondelkový tréning nôh pozostáva zo šiestich cvikov, ktoré vykonáva v štyroch sériách v rôznom rozsahu opakovaní. Stehná precvičí drepmi, hacken drepmi, čelnými drepmi, leg pressom a predkopávaním, lýtka výponmi v sede.

Vo štvrtok tiež cvičí šesť cvikov po štyri série. Začína zakopávaniami v ľahu a zakopávaniami v sede. Nasledujú výpady v chôdzi, mŕtve ťahy s vystretými nohami a zakopávania v polohe štvornožky. Na záver ešte prídu výpony v stoji.

Cass Martinová a pondelkový tréning nôh
Cvik Série Opakovania
Drepy 4 8-10
Hacken drepy 4 15-20
Čelné drepy 4 8-10
Leg Press 4 15-2
Predkopávanie v sede 4 15
Výpony v sede 4 20-30

Cass Martinová a štvrtkový tréning nôh
Cvik Série Opakovania
Zakopávanie v ľahu 4 12-15
Zakopávanie v sede 4 12-15
Výpady v chôdzi 4 12-15 na každú nohu
Mŕtve ťahy s vystretými nohami 4 12-15
Zakopávanie v polohe štvornožky 4 15 na každú nohu
Výpony v stoji 4 20-30



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist