InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning kulturistu (52. časť) – Brandon Curry a tréning nôh

3. 1. 2024

Brandon Curry sa dostal na kulturistický vrchol v roku 2019, keď získal titul Mr. Olympia. Neobhájil ho, a tak sa v roku 2021 pokúsil o návrat na vrchol tým, že sa viac zameral na rozvoj svojich nôh. Sandowovu sošku mu to nakoniec neprinieslo, ale jeho tréning stojí za pozornosť.

Curry si rozvoj nôh zlepšil, ale jednoducho to nestačilo k tomu, aby ho posunuli na najvyšší stupienok. Prekonal ho však len Mamdouh Elssbiay, ktorý bol pripravený lepšie, ako pri svojom prvom titule o rok skôr.

Americký kulturista sa pri rozvoji nôh zameral na intenzitu aj tréningové objemy. Cvičil s ťažkými váhami a využíval až osem cvikov, ktoré precvičoval v pestrej škále sérií i opakovaní.

Článok pokračuje pod reklamou


Na úvod sa zahrieval precvičovamím hamstringov, zadnej časti stehien, zakopávaniami – najskôr urobil dve série po 10 opakovaní zakopávaní v stoji a potom ešte jednu sériu so 14 opakovaniami zakopávaní v sede. Veril, že mu to pomáha aj s udržovaním kolien v dobrej kondícii.

Následne zostal u zakopávaní, ale v ľahu a už prešiel na ťažšie váhy – v dvoch sériách robil len 7-9 opakovaní. Ďalšie dve série s 12 opakovaniami robil na vertikálnom leg presse, to už začal precvičovať aj prednú časť stehien. Pokračoval v drepoch v štyroch sériách po 7-9 opakovaní.

Prvé dva z posledných troch cvikov cvičil unilaterálne – len jednou nohou naraz. Najskôr absolvoval tri série drepov na jednej nohe s 13-16 opakovaniami, potom jednu sériu zakopávaní v sede s 15 opakovaniami. Nakoniec ešte urobil 12 opakovaní zakopávaniami v sede oboma nohami.

Tréning nôh Brandona Curryho
Cvik Série Opakovania
Zakopávania v stoji jednou nohou 2 10
Zakopávania v sede 1 14
Zakopávaniav ľahu 2 7-9
Vertikálny leg press 2 12
Drepy 4 7-9
Drepy na jednej nohe 3 13-16
Zakopávania v sede jednou nohou 1 15
Zakopávania v sede 1 12



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist