InstagramFacebookYoutube
Tréning

Tento kruhový tréning vám pomôže schudnúť niekoľko kilogramov

11. 1. 2024
Tento kruhový tréning vám pomôže schudnúť niekoľko kilogramov
Aj keď sa to nezdá, schudnúť aj dva-tri kilogramy, môže byť pre niekoho výzva, ktorá sa môže zmeniť na frustráciu. Najmä, ak už sa blížite k svojmu cieľu. Ak tie posledné kilá nedokážete spáliť, dajte šancu tomuto tréningu.

Aj keď už môžete mať dojem, že toho viac urobiť nedokáže, nevzdávajte svoju snahu. Často pomôže zmena a stávka na vysoko intenzívny tréning, ktorý vykonávate kruhovým spôsobom. A taký je aj tento.

Tento tréning určite dokážete vsunúť niekde do vášho bežného posilňovacieho programu, pretože nezaberie viac ako 15 až 20 minút. Okrem pálenia kalórií počas cvičenia vám pomôže aj zrýchliť metabolizmus, vďaka čomu budete kalórie páliť aj po docvičení v pokoji.

Článok pokračuje pod reklamou


Rutina je zložená zo štyroch cvikov, ktoré budete vykonávať jeden po druhom bez prestávky v troch až štyroch sériách/okruhoch. Medzi jednotlivými okruhmi si dajte prestávku jednu až dve minúty.

Na začiatok absolvujete mŕtve ťahy s jednoručkami, ktoré zapoja do činnosti prakticky celé telo. Urobte 10 až 12 opakovaní a prejdite na ďalším cvik. Tým sú príťahy jednoručky v predklone, pri ktorých sa do činnosti zapoja najmä chrbát a bicepsy. Každou rukou urobte 10 opakovaní.

Druhú polovicu cvikov začínajú výrazové tlaky, čo už je trochu dynamickejší cvik, pri ktorom spálite viac kalórií ako pri bežných tlakoch nad hlavu. Po ôsmich opakovaniach prejdite na posledný cvik, ktorým sú výpady v chôdzi s jednoručkami na stranách. Nohy a sedacie svaly nimi precvičíme 10 až 15 opakovaniami.

Intenzívny kruhový tréning na chudnutie
Cvik Série Opakovania
Mŕtve ťahy s jednoručkami 3-4 10-12
Príťahy jednoručky v predklone 10 každou rukou
Výrazový tlak (Push Press) 8
Výpady s jednoručkami v chôdzi 10-12



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist