InstagramFacebookYoutube
Tréning

Tri skvelé 20-minútové tréningy na chudnutie

15. februára 2024
Tri skvelé 20-minútové tréningy na chudnutie
Aj za 20 minút môžete absolvovať účinný tréning, ktorý zlepší vašu kondíciu a podporí chudnutie. Spaľovať tuky vám pomôžu aj tri konkrétne tréningy, ktoré prinášame v tomto článku.

Ak nemáte čas alebo vás dlhé cvičenie nebaví, máme pre vás tri 20-minútové tréningy, ktoré vás svojou intenzitou a efektivitou nesklamú.

Tabata s piatimi cvikmi

Potrebujete si nájsť päť rôznych cvikov a s každým urobíte jedno kolo tabaty. Tabata predstavuje vysoko intenzívne intervalové cvičenie, pri ktorom striedate intervaly 20 sekúnd cvičenia v maximálnej intenzite a 10 sekúnd oddychu. Cvičebný interval zopakujete osemkrát, takže jedno kolo trvá štyri minúty. A z akých cvikov odporúčame vyberať? Angličáky (burpees), drepy, drepy s výskokom, kľuky, horolezec (mountain climber), skákajúci panák (jumping jacks), švihy kettlebellom a podobne.

Článok pokračuje pod reklamou


Štyrikrát 5-minútový okruh

V tomto prípade ide o typický kruhový tréning, ale s minimálnym oddychom medzi jednotlivými okruhmi. Opäť si vyberte päť cvikov, každý vykonávajte jednu minútu a následne si dajte krátku pauzu na vydýchanie (snažte sa ju nemať dlhšiu ako jednu minútu) a opakujte ešte trikrát. Spolu urobíte každý cvik štyrikrát a celý tréning absolvujete za zhruba 20 až 23 minút - v závislosti od vašich prestávok. Necvičte tento tréning ani (a ani ďalší vysoko intenzívny typ tréningu) dva dni po sebe.

20-minútové odpočítavanie

Keď veľmi nepotrebujete premýšľať a chcete sa len hýbať, nastavte si časovať na odpočet 20 minút, pustite si obľúbenú energickú hudbu a venujte sa cvičeniu cvikov, ktoré vám precvičia celé telo. Vyberte si ich toľko, koľko chcete. Môžete využívať jednoručky, veľké činky, kettlebelly, TRX alebo len váhu vlastného tela. A cvičte jeden cvik za druhým v toľkých opakovaniach, koľko zvládnete urobiť. Nemusíte premýšľať, len sa hýbte. Keď vidíte, že už ramená nestačia a nohy áno, tak precvičte ešte dolnú časť tela. Keď už nohy nevládzu, cvičte hornú – hrudník, chrbát, ramená, ruky...


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist