InstagramFacebookYoutube
Suplementy

Využite proteín aj týmito kreatívnymi spôsobmi

3. 4. 2024
Využite proteín aj týmito kreatívnymi spôsobmi
Ako sa proteínový doplnok výživy používa je jasné každému – prášok sa zmieša s vybranou tekutinou a vypije. Najčastejšie sa už volí iba to, či bude zmiešaný s vodou alebo mliekom. Tento suplement sa však dá využiť aj kreatívnejšími spôsobmi.

Dostatok bielkovín je veľmi dôležitý pre každého, kto sa snaží o transformáciu svojho tela, či už ide o budovanie svalov (a sily) či spaľovanie tukov. Proteíny sú rýchle a chutné spôsoby, ako dodať telu bielkoviny, ak ich nevieme prijať v dostatočnej miere zo stravy.

Vytvoriť z nich však nemusíme len obyčajný nápoj. Alternatívami sú aj:

Článok pokračuje pod reklamou


Proteínová ovsená kaša – proteín v kombinácii s mliekom a ovsenými vločkami vytvorí základ skvelého jedla pre raňajky, ktoré si ešte môžete spestriť kúskami ovocia, čokolády či rôznymi semiačkami.

Proteínové palacinky – jedným z najbežnejších alternatívnych využití proteínového prášku je tvorba palaciniek. Tým môžete poľahky pridať nie len bielkoviny, ale aj chuť.

Pozri aj: Recept: Jednoduché proteínové palacinky

Proteínový jogurt – jednoducho skombinujte biely jogurt s proteínom ľubovoľnej príchute a získate ochutený jogurt s množstvom bielkovín, ktorý je aj vhodným potréningovým pokrmom. Pridať môžete aj kúsky ovocia. Ak hľadáte niečo navečer, zmiešajte si s proteínom tvaroh.

Proteínový puding – ponáhľate sa, ale chcete pevnú stravu? Dajte do hrnca odmerku proteínu a postupne pridávajte polievkové lyžice mlieka za stáleho miešania až kým nevznikne hmota s konzistenciou pudingu.

Proteínové pečivo – proteín môžete využiť aj pri pečení. Môžete s ním zvýšiť proteínová obsah v chlebe, rožkoch, bagetách i v sladkom pečive, či už v sušienkach, muffinoch alebo koláčoch.

Proteínová káva – na začiatku sme písali, že najbežnejšou voľbou je, či si proteín zmiešať s mliekom alebo vodou. Je tu však napríklad aj káva. Pridajte do horúcej kávy odmerku proteínu. Ten by sa mal dobre rozpustiť a vytvoriť zaujímavý nápoj, ktorý vám dodá energiu aj bielkoviny.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist