InstagramFacebookYoutube
Zaujímavosti

Aké slúchadlá si vybrať na behanie?

Autor: PR článok  /   23. apríla 2024
Aké slúchadlá si vybrať na behanie?
Zdroj foto: baranq / Shutterstock.com


Chcete počúvať pri behu svoju obľúbenú hudbu, odreagovať sa pri podcaste alebo sa nechať hecovať od svojho trénera, no vybrať si tie správne slúchadlá je pre vás nočnou morou? Tak s tým vám môžeme pomôcť. Čítajte ďalej a zorientujte sa v slúchadlovom svete.

S káblom či bez?

Prvou otázkou, na ktorú si pri výbere slúchadiel na behanie musíte dať odpoveď, je, či chcete drôtové alebo bezdrôtové slúchadlá, napríklad Airpods. Výhodou drôtových slúchadiel je jednoznačne ich cena. Tiež sa s nimi netreba obávať nečakaného vybitia baterky.

Na druhej strane je tu nekonečný boj so zamotanými káblikmi, ktorý s bezdrôtovými slúchadlami riešiť nemusíte. Medzi ich pozitíva jednoznačne patrí tlmenie okolitého zvuku či vyššia kvalita zvuku hudby. Treba sa však popasovať s pravidelným nabíjaním a vyššou cenou.

Čo si všímať pri výbere bezdrôtových slúchadiel?

Jedným z dôležitých parametrov je výdrž batérie. Na jedno nabitie by mali vydržať hrať najmenej 4 hodiny. Ak majú vami vybrané slúchadla funkciu aktívneho potlačenia zvuku (ANC), zistite si, či majú možnosť ju aj vypnúť. Počuť okolie je dôležité, ak behávate popri ceste či potrebujete prejsť cez priechod pre chodcov. V neposlednom rade chcite vodeodolné slúchadlá.

Cez uši alebo do uší?

Slúchadlá, ktoré sú spojené hlavovým mostom, sú vhodné na menej náročné aktivity, takže skôr ako na beh sa hodia na prechádzky. V prípade dynamickejších športov sa pod slúchadlami môžu nepríjemne potiť uši. Je to však individuálne.

Bežci si oveľa častejšie vyberajú tzv. špunty, ktoré po zasunutí do zvukovodov dobre držia. Vďaka tomu, že ich dostať s koncovkami v rôznych veľkostiach, tak sa netreba obávať vypadnutia ani pri náročných fyzických aktivitách

Slúchadlá, ktoré zvládnu pot

Bez ohľadu na to, či vám srdce piští za bezdrôtovými slúchadlami alebo si vystačíte s drôtovými, základom slúchadiel na beh je ich odolnosť voči vode či potu. Pri výbere preto dbajte na stupeň krytia jednotlivých modelov. V prípade slúchadiel na beh je dôležité mať čo najvyšší stupeň krytia. Na slúchadlá pri behu totiž nečíha len pot, ale aj prípadný dážď.

Počuť hudbu aj okolie

Na behanie je dobré, ak sú vaše slúchadlá aspoň polootvorené a zároveň poskytujú kvalitný zvuk. Vašu hudbu takto síce môže počuť aj vaše okolie, no počas behu dokážete zachytiť blížiaci sa bicykel, auto či štekajúceho psa.

Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist