InstagramFacebookYoutube
Zaujímavosti

Sedem spôsobov, akými sa schladiť bez klimatizácie

30. júna 2019
Sedem spôsobov, akými sa schladiť bez klimatizácie
Mnoho ľudí nedokáže zniesť teploty, ktoré so sebou prinesie leto. Mnohí sa preto uchýlia k schladeniu pomocou klimatizácie. Schladiť sa však môžete aj bez nej. Pomocou nasledujúcich tipov.

Klimatizácia môže byť pohodlným riešením, ale má dve nevýhody – je drahá a poškodzuje životné prostredie. Vďaka tomu teploty ešte stúpajú, čo by ste si zrejme v letných horúčavách neželali. Ako sa teda schladiť alternatívne?

1. Dajte si studenú sprchu - na tento tip treba aj pre niekoho trochu odvahy, ale studená sprcha je prospešná pre zdravie a je garanciou, že vás cez teplé dni skutočne schladí.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Využite mätový sprchový gél - keď už ste v tej sprche, využite sprchový gél s výťažkami mäty, ktorá ma chladiaci efekt na pokožku. Dlhšie budete po sprche svieži.

3. Využite mrazenú zeleninu - dajte si na niekoľko minút (20) na tvár vrecko mrazenej zeleniny a uvidíte, ako vás to najmä pri tropických horúčavách poteší. Následne si môžete urobiť aj dobré jedlo.

4. Aplikujte kozmetické produkty - existujú určité kozmetické prípravky, ktoré sa chvália svojim chladivým účinkom. Zabite dve muchy jednou ranou – urobte niečo pre krásu aj pre osvieženie.

5. Osviežte sa vodou - ak nemáte náladu na niekoľkonásobné sprchovanie cez deň, osviežte sa studenou vodou z rozprašovača. Menší tip – skúste vodu rozprášiť pred spusteným ventilátorom.

6. Dajte si vychladenú minerálku - vychladená minerálka vás schladí a zároveň vám poskytne cenné minerály. Ešte pred pitím si ju trochu zahrajte v rukách a prikladaním na telo. Tým tiež znížite telesnú teplotu.

7. Pomaškrťte si na zmrzline - čo by mohlo byť v lete lepšie ako zmrzlina? Teraz máte dobrú výhovorku, prečo si ju dať.

Zdroj: well+good


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist