InstagramFacebookYoutube
Výživa

Tipy na nákup potravín, ktoré zmenia váš život

23. 4. 2024
Tipy na nákup potravín, ktoré zmenia váš život
Je čas, aby ste sa na nákup potravín pripravili. Sara Haasova z magazínu Shape priniesla štyri tipy, ktoré sa môžu v obchode hodiť aj vám. Vedia vám totiž zmeniť život.

Nakupovať dokáže každý. Ak chcete nakupovať aj rozumne, skúste uplatniť nasledujúce nápady:

Vytipujte si zľavy ešte skôr, ako pôjdete do obchodu

Nemusíme čakať na to, aby nám prišiel leták do schránky. Cez internet si vieme pozrieť, aké zľavy nám obchody ponúkajú. Túto šancu treba využiť a pozrieť si dopredu akcie, prípadne získať kupóny. Takouto prípravou dokážete zefektívniť vynakladanie vašich ťažko zarobených peňazí na potraviny. Nespoliehajte sa na to, že si akcie popozeráte priamo v obchode. Ak je v zľave vaše obľúbené jedlo alebo niečo trvanlivé, využite to.

Článok pokračuje pod reklamou


Naučte sa, kedy nakupovať vo veľkom

Ak je zľava na trvanlivé produkty významná, kúpte ich vo väčšom množstve, aby ste ich neskôr nemuseli kupovať pri bežnej cene. Nenechajte sa však úplne akciami poblázniť. Nekupujte vo veľkom veci, ktoré zvyčajne nevyužívate. Pokiaľ je veľmi dobrá cena na niečo, čo nie je trvanlivé, zvážte, či by ste to nevedeli spracovať tak, aby výsledný produkt vydržať v mrazničke. Inak netrvanlivé veci vo veľkom nekupujte, aby sa zbytočne nepokazili.

Nakupujte s druhou osobou

Nakupovanie je zábavnejšie, ak vám pri ňom niekto robí spoločnosť. Priateľ alebo rodinný príslušník môže byť zdrojom inšpirácie, keď potrebujete vyskúšať nové recepty alebo potraviny. Najlepšie je obrátiť sa na človeka, ktorý o výžive niečo vie a zaistí, že vás nenaučí na konzumáciu niečoho nezdravého. Spolu si zostavte nákupný zoznam aj nakupujte. Ak chcete ešte utužiť svoj vzťah, po nakupovaní spolu aj navarte. Striedajte sa, že raz to bude u vás, raz o druhej osoby.

Nekupujte tak veľa mäsa

Nemusíte mäso úplne vynechať, ale zvážte jeho obmedzenie. Skúste ho nahradiť potravinami rastlinného pôvodu, aby ste si pripravili zdravšie jedlo a ušetrili peniaze. Mnoho rastlinných zdrojov bielkovín je lacnejších ako mäso, pričom zlepšujú celkový nutričný profil jedál. Ide najmä o zeleninu, strukoviny, celozrnné produkty i ovocie. S malým plánovaním môžete vytvoriť jedlá, ktoré budú cenovo efektívnejšie, chutné a zdravé.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist