InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning fitness modela (25. časť) – policajt Michael Counihan a tréning ramien

8. 5. 2024

Michael Counihan je americký fitness model, ktorý je známy aj ako „najnamakanejší“ policajt v New Yorku. Nepovažuje sa za celebritu a jednoducho len miluje svoje zamestnanie a posilňovanie. A keď už sme pri cvičení, tak sa pozrieme aj na ukážku toho, ako jeho tréning vyzerá.

Counihan je motivovaní k cvičeniu nie len modelingom, ale aj svojou prácou, v ktorej musí byť v dobrej kondícii. K posilňovaniu sa prvýkrát dostal v 12 rokoch v rámci tréningu na americký futbal. Vášeň ho neopustila ani počas vysokej školy.

Z vlastných skúsenosti odporúča cvičiť jednu partiu tela raz do týždňa. Tento spôsob tréningu mu umožňuje koncentrovať sa poriadne na danú oblasť, vďaka čomu napríklad vie efektívnejšie precvičovať svaly, ktoré mu zaostávajú. Inak však pri cvičení nevyužíva žiadne pokročilé metódy.

Článok pokračuje pod reklamou


Jeho týždeň je rozdelený takto: v pondelok precvičí hrudník, v utorok chrbát, v stredu stehná, vo štvrtok ramená, v piatok ruky, cez víkend brucho. Každý deň sa po silovom tréningu venuje aj 30 minútam kardia, typicky na bežeckom páse.

My sa zameriame na tréning ramien, ktorý pozostáva zo šiestich cvikov.

Na úvod sa chopí jednoručiek, s ktorými cvičí tlaky na ramená. Začína s vysokým počtom opakovaní, až 25, a postupne zvyšuje váhu a dopracováva sa k takej, s ktorou v poslednej šiestej sérii urobí len osem opakovaní. Tento pyramídový princíp uplatňuje pri každom cviku.

Druhým cvikom v poradí sú tlaky s veľkou činkou za hlavou a zapažovanie na stroji. Tieto dva cviky cvičí v štyroch sériách a opakovania sú v rozsahu 15-10. Ďalšie dva cviky už odcvičí v šiestich sériách s 25-8 opakovaniami. Ide o upažovanie s jednoručkami a príťahy činky k brade so širším úchopom. Ako posledný cvik absolvuje v štyroch sériách po 15-8 opakovaní predpažovania.

Ako je vidno, Counihan pristupuje k ramenám komplexne a precvičí ich z každej strany. Vsádza na základné viackĺbové i izolované cviky a nezabúda precvičiť ani trapézy.

Tréning ramien Michaela Counihana
Cvik Série Opakovania
Tlaky nad hlavu s jednoručkami 6 25, 15, 15, 12, 10, 8
Tlaky za hlavou s veľkou činkou 4 15, 15, 12, 10
Zapažovanie na stroji 4 15, 15, 12, 10
Upažovanie s jednoručkami 6 25, 15, 15, 12, 10, 8
Príťahy veľkej činky k brade so širším úchopom 6 25, 15, 15, 12, 10, 8
Predpažovania s jednoručkami 4 15, 12, 10, 8



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist