InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Tri cviky s vlastnou váhou tela na pálenie tukov a budovanie svalov

26. marca 2016
Tri cviky s vlastnou váhou tela na pálenie tukov a budovanie svalov
Nemáte k dispozícii žiadne činky a chcete schudnúť a spevniť svoje telo? Nevadí. Prinášame vám cviky, ktoré sú jednoduché a na ich vykonávanie vám postačí len váha vlastného tela. Najlepšie na tom je, že sú len tri, pokryjú celé telo a môžete ich cvičiť aj v pohodlí domova.

Kľuky

Ako prvý cvik prichádzajú staré známy kľuky, ktoré sa zameriavajú v podstate na celú hornú časť tela, vrátane rúk. Pre niektoré dámy sú spočiatku náročné, a tak ich môžete začať cvičiť tak, že budete na svojich kolenách. Tím odoberiete z protiváhy, ktorú musíte pri cviku vytláčať. Základom je však napredovanie, preto sa musíte snažiť, aby ste neskôr robili klasické kľuky a pri nich zvyšovali počet opakovaní alebo sérií. Pri ich vykonávaní sa uistite, že vám bedrá neklesajú dole. Buďte vyrovnané, ruky majte od seba na šírku ramien a hlavne pri spúšťaní tela dole dbajte na pomalší pohyb.

Pozri aj: Najčastejšie chyby pri robení kľukov

Článok pokračuje pod reklamou


Výpady

Keďže hornú časť tela zasiahnete kľukmi, treba vybrať aj nejaký cvik na spodnú časť tela. Drepy? No, môže byť. Ale ešte lepšou alternatívou sú výpady. Tie zasiahnu vaše stehná i sedacie svaly a k ich spevneniu vás dovedú rýchlejšie ako drepy. Ak už dosiahnete bod, kedy budú pre vás ľahké, môžete pridať záťaž párom jednoručných činiek. Ak chcete zostať pri cvičení bez činiek, môžete do každej ruky uchopiť rovnako ťažkú knihu alebo fľašu naplnenú vodou. Pokiaľ chcete cieliť cvik viac na sedací sval, krok by mal byť dlhší. Koleno prednej nohy nemajte pri výpade nikdy pred špičkou chodidla.

Pozri aj: Tri cviky pre sexy zadoček

Bočná doska (side plank)

Pri oboch cvikoch sa čiastočne do akcie zapájajú aj svaly stredu tela, ale brucho ešte treba precvičiť ešte jedným cvikom. A tým bude bočná doska, tzv. side plank, ktorá spevní strednú časť vášho tela. Môžete ju vykonávať dvoma spôsobmi – buď sa snažíte na každej strane vydržať určitý časový okamih (mali by ste mieriť za jednou minútou, čo hlavne spočiatku väčšine ľahko nezvládne) alebo niekoľkokrát jemne spustíte dole vaše bedrá a následne ich vrátite do hornej polohy.

Cviky nájdete aj v našej databáze cvikov:
Kľuky
Výpady
Side plank



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist