InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Ako zostať fit, keď nemáte čas na cvičenie?

08. septembra 2018
Ako zostať fit, keď nemáte čas na cvičenie?
Je zrejmé, že keď na pár týždňov upustite od cvičenia, tak to bude viesť k svalovej strate, ale k nárastu tukov, ako aj k zníženiu kondície. Nemusí to tak však byť. Ak nemáte čas alebo motiváciu na cvičenie, môžete to niekoľkými spôsobmi vykompenzovať.

Ak sa ocitnete v situácii, ktorá vám neumožní systematicky cvičiť alebo športovať, uplatnite nasledujúce tipy, aby ste sa udržali fit:

1. Zabudnite na myslenie „všetko alebo nič“ - vždy keď máte možnosť zacvičiť si aspoň 10 až 20 minút, využite ju. Nehovorte si, že to nemá zmysel, keď nemôžete cvičiť pravidelne. Myslíte skôr štýlom „niečo je lepšie ako nič“.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Využite pauzu vo svoj prospech - ak nemôžete cvičiť len týždeň, zoberte ho ako formu regenerácie po vašom predošlom snažení. Nezabudnite na dostatok spánku a jemne znížte príjem kalórií, aby ste nepriberali.

3. Ranný mini tréning vždy urobiť môžete - keď nemôžete cvičiť 30 či 60 minút, to je ospravedlniteľné. Každé ráno po zobudení si však určite nájdete 10 minút na strečing a pár ľahkých cvikov, ako sú trebárs drepy, výpady, kľuky či skracovačky. Bonusom bude, že vás to pekne prebudí.

4. Dajte si pozor na stravu - je zrejmé, že keď nebudete môcť cvičiť tak ako zvyčajne, tak sa nebudete tak môcť ani stravovať. Musíte vykompenzovať kalórie, ktoré nespálite cvičením.

5. Využívajte častejšie chôdzu - či už idete na schôdzku, na úrad či do obchodu, choďte tam pešo alebo aspoň zaparkujte ďalej a maximalizujte počet prejdených krokov. Zabudnite na využívanie výťahu a choďte po schodoch. Namiesto pasívneho oddychu pred televíziou sa vyberte na krátku prechádzku.

6. Zacvičte si pri prestávkach - ak si dáte v práci len na pár minút prechádzku, môžete to využiť pre krátky tréning – 30 sekúnd robte drepy, 30 sekúnd kľuky a 30 sekúnd dosku. Urobte to niekoľkokrát do dňa.

7. Dochádzajte do roboty na bicykli - ak vám to vzdialenosť a počasie dovoľujú, namiesto auta alebo autobusu využite pre cestu do roboty, prípadne školy, bicykel. Ak ste na dovolenke alebo služobnej ceste, využite ho, aby ste spoznali okolie.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist