InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Heath a Lewis smerujú k ďalším titulom, tri disciplíny poznajú víťazov

15. septembra 2018

V Las Vegas sa v piatok uskutočnili prvé súťaže Olympia Weekendu pod hlavičkou IFBB Pro. V dvoch ženských a jednej mužskej disciplíne sme spoznali šampiónov. Na pódium sa postavili aj kulturisti.

Mr. Olympia

Piatkový program v open kategórii priniesol jemné sklamanie pre tých, ktorí by radi videli ako Mamdouh Elssbiay zosadí Phila Heatha z trónu. „Big Ramy“ na tlačovke avizoval najlepšiu formu života, ale tentokrát slová na pódiu nepotvrdil, aj keď masu svalov mu uprieť nemožno. Uvidíme, či sa za 24 hodín dokáže ešte zlepšiť, ale momentálne to na zdolanie úradujúceho šampióna nevyzerá. Toho by mohli ohrozovať aj iní borci. Skvelú formu priniesol do Las Vegas Shawn Rhoden, ktorý nechcel zopakovať sklamanie z minulého roka, a kartami budú miešať aj William Bonac a najmä Roelly Winklaar. Dexter Jackson neprišiel v ideálnej forme, ale v jeho veku si za svoju pripravenosť zaslúži obdiv. A čo Heath? Ten nepriniesol na pódiu svoj top „balík“, ale to už sa stalo niekoľkokrát a zatiaľ mu to na tituly stačilo. Ak by sa dokázal do soboty len o trochu zlepšiť, zrejme mu už nič nezabráni v tom, že opäť prepíše históriu.



Článok pokračuje pod reklamou


212 Olympia

Kategória do 212 libier má už po piatku prakticky istého víťaza – siedmy titul má už v rukách James „Flex“ Lewis, ktorému nedokázal nikto konkurovať. Vyzerá to teda tak, že sa pretekár z Walesu rozlúči s kategóriou na vrchole. Už roky býva v tejto kategórii zaujímavejší boj o druhé miesto. Ten by mohli medzi sebou absolvovať Derek Lunsford, Kamal El Gargni či Jose Raymond. Solídne pripravení boli aj Shaun Clarida a Ahmad Ashkanani. Uvidíme, v akej forme sa ukážu v sobotu.



Figure Olympia 2018

V disciplíne Figure okrem Nicole Wilkinsovej chýbala aj zdravotne indisponovaná Latorya Wattsová. Cidyne Gillonová nakoniec potvrdila pozíciu jednej z favoritiek, keď v priamom súboji porazila Candice Lewisovú. Príjemným prekvapením bola Nadia Wyattová, ktorá sa priplietla medzi dve favoritky a nakoniec skončila tretia.



Výsledky Figure Olympia 2018 (Top 15):
1. Cydney Gillon, 2. Candice Lewis, 3. Nadia Wyatt, 4. Jessica Reyes Padilla, 5. Carly Starling-Horrell, 6. Heather Dees, 7. Sandra Grajales, 8. Natalia Soltero, 9. Bojana Vasiljevic, 10. Brittany Campbell, 11. Ivan Ivusic, 12. Melissa Bumstead, 13. Julia Waring, 14. Julie Mayer, 15. Karina Grau.

Fitness Olympia 2018

Už po 24-krát sa na Olympii súťažilo v kategórii Fitness žien, ktorú po vlaňajšom úspechu opustila Oksana Grišinová. V poradí desiatou šampiónkou tejto disciplíny sa nakoniec stala Whitney Jonesová, ktorej konkurovala prakticky len Ryall Graber-Vasaniová.



Výsledky Fitness Olympia 2018:
1. Whitney Jones, 2. Ryall Graber-Vasani, 3. Myriam Capes, 4. Missy Farrell, 5. Bethany Wagner, 6. Darrian Borello, 7. Ariel Khadr, 8. Jennifer Worth, 9. Giorgia Foroni, 10. Jaclyn Baker, 11. Kate Errington, 12. Allison Ethier, 13. Sara Kovach, 14. Emma Paveley, 15. Danielle Chikeles.

Classic Physique Olympia 2018

Tretí ročník tejto čoraz populárnejšej disciplíny priniesol boj 25 pretekárov. Najlepší dvaja z minulého ročníka, Breon Ansley a Chris Bumstead, bojovali medzi sebou o titul aj tento rok. Kým Bumstead sa tešil popularite medzi divákmi, nakoniec opäť po roku triumfoval Ansley.



Výsledky Classic Physique Olympia 2018 (Top 15):
1. Breon Ansley, 2. Chris Bumstead, 3. George Peterson, 4. Henri-Pierre Ano, 5. Arash Rahbar, 6. Dani Younan, 7. Steve Laureus, 8. Regan Grimes, 9. Terrence Ruffin, 10. Courage Opara, 11. David Hoffmann, 12. Danny Hester, 13. Stanislas DeLongeaux, 14. Haitham Al Zadjali, 15. Robert Timms.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist