InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning legendy XXII. – Chris Cormier a hrudník

17. októbra 2018

V dnešnej časti nášho seriálu vám prinášame tréning jedného z najtvrdšie trénujúcich kulturistov všetkých čias. Pozrieme sa na to, ako v 90. rokoch minulého storočia precvičoval svoj hrudník Chris Cormier.

Cormier sa narodil v americkej Kalifornii a zaradil sa medzi tých profesionálov, ktorí to dotiahli až na Olympiu. Nebol tam však len do počtu – vždy patril medzi širšiu špičku a v roku 1999 dokonca skončil na treťom mieste v konkurencii borcov, ako Ronnie Coleman, Flex Wheeler, Kevin Levrone, Shawn Ray ši Nasser El Sonbaty.

Víťaz jedenástich profesionálnych súťaží precvičoval v tomto tréningu prsné svalstvo štyrmi cvikmi. Nepoužíval veľa sérií, ale zakladal si na ťažkých váhach a vysokej intenzite, ktorú u každého cviku dokazoval aj dvoma až troma vynútenými opakovaniami.

Článok pokračuje pod reklamou


Na úvod cvičil tlaky s veľkou činkou na šikmej lavici hlavou hore, ktoré robil v štyroch sériách po 12 až 6 opakovaní. Následne sa presunul na rovnú lavičku, na ktorej urobil tlaky s jednoručnými činkami v štyroch sériách po 8 až 12 opakovaní.

Poslednými dvoma cvikmi už hrudník izoloval. Najskôr urobil rozpažovania na šikmej lavici v troch sériách po 8 až 10 opakovaní. Na záver ešte absolvoval tri série sťahovaní protismerných kladiek s počtom 8 až 12 opakovaní.

Tréning hrudníka Chris Cormiera
Cvik Série Opakovania
Tlaky s veľkou činkou na šikmej lavici 4 12-6*
Tlaky s jednoručkami 4 8-12*
Rozpažovanie na šikmej lavici 3 8-10*
Ukončovacie séria 3 8-12*
* - dve až tri vynútené opakovania



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist