InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning kulturistu XXV. – Roelly Winklaar a tréning chrbta

20. februára 2019

Egberton Rulove Etienne-Winklaar, známy najmä pod skráteným menom Roelly Winklaar, je holandský reprezentant v profesionálnej kulturistike, ktorý má za sebou pár mimoriadne úspešných rokov. A aj preto nám dnes v našom seriáli padol do oka práve on.

Rodák z karibského Curacaa zakončil minulú sezónu triumfom na Prague Pro, ktorý bol pekným koncom sezóny, v ktorej ovládol aj austrálsky Arnold Classic a v ktorej si s tretím miestom vytvoril osobné maximum na Mr. Olympia. Vyhral tam pritom premiérový titul „Šampión ľudu“.

Čo mohlo divákov na ňom zaujať? Možno aj jeho zadné pózy, v ktorých ukazoval svoj chrbát. Ako ho trénuje? Tak ako väčšinu partií – vyšším počtom opakovaní, dôkladným precítením svalov a absenciou švihového pohybu.

Článok pokračuje pod reklamou


Tento ukážkový rozpis zahŕňa päť cvikov. Na začiatku je to veslovanie, resp. príťahy na spodnej kladke v sede. Urobí štyri série po 12 až 15 opakovaní. Následne prejde k T-tyči, s ktorou urobí tri série príťahov po 12 opakovaní.

Následne prichádza tá najzábavnejšia časť celého tréningu – superséria, v ktorej spája sťahovanie hornej kladky k hrudníku so širokým úchopom so sťahovaním hornej kladky k hrudníku s veslárskym V-adaptérom. Supersériu urobí trikrát, každý cvik s 10 opakovaniami.

Na záver prichádza pullover na stroji, ktorý vykoná v štyroch sériách po 15 až 20 opakovaní.

Pozri aj: Roelly Winklaar a tréning ramien

Roelly Winklaar: Tréning chrbta
Cvik Série Opakovania
Príťahy spodnej kladky v sede (veslovanie) 4 12-15
Príťahy T-tyče v predklone 3 12
Superséria:
Sťahovanie hornej kladky so širokým úchopom
Sťahovanie hornej kladky s V-adaptérom
3 10
Pullover na stroji 4 15-20



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist