InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning kulturistu XXVI. – William Bonac a tréning hrudníka

20. marca 2019

William Bonac patrí medzi kulturistov, ktorí sa môžu pochváliť kvalitným rozvojom všetkých partií. Má hmotu, dokáže sa skvelo pripraviť na súťaže a udržuje si symetriu. Na prvý pohľad na ňom zaujme aj hrudník, na ktorý sa v tomto článku pozrieme.

Bonac, ktorý sa v ostatných rokoch zaradil medzi špičku profesionálnej scény, si dáva záležať na tom, aby na seba nepridával len kilogramy svaloviny, ale aby udržoval aj čo možno najestetickejšiu postavu.

V tomto smere pri tréningu uprednostňuje filozofiu poctivého precítenia svalov a ich stimulácie množstvom odlišných cvikov. V tomto ukážkovom tréningu zaťaží hrudník až siedmimi cvikmi, ktoré robí len v dvoch až troch sériách.

Článok pokračuje pod reklamou


Pri vykonávaní sérií sa koncentruje na stredný až vyšší počet opakovaní. Napriek tomu však využíva váhy, pri ktorých je daný tréning poriadne intenzívny. Navyše, hrudník predvyčerpá prvým cvikom, ktorými sú sťahovania protismerných kladiek.

Až potom prechádza na základné cviky. Ako prvý absolvuje benčpres s veľkou činkou, po ktorom využije na tlaky aj stroj. Následne sú v hre už len jednoručné činky. Na šikmej lavici s nimi odcvičí rozpažovania a tlaky, ktoré si potom dá aj na rovnej lavici. Na konci zaradí ešte pullover.

Bonac tak ako mnoho iných súťažných či rekreačných kulturistov precvičuje hrudník v pondelok. Často k nemu pribalí aj tricepsy.

William Bonac a tréning hrudníka
Cvik Série Opakovania
Sťahovanie protismerných kladiek 2-3 15-20
Benčpres 2-3 6-10
Tlaky na stroji 2-3 8-15
Rozpažovanie na šikmej lavici 2-3 8-15
Tlaky s jednoručkami na šikmej lavici 2-3 8-15
Tlaky s jednoručkami na rovnej lavici 2-3 6-10
Pullover s jednoručkou 2-3 8-15



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist