InstagramFacebookYoutube
Tréning

Vráťte sa späť do formy: Tipy a triky II.

03. januára 2020
Vráťte sa späť do formy: Tipy a triky II.
Chcete sa vrátiť späť do formy? Nie je lepší čas, ako sa do toho pustiť teraz. Navyše, pomôcť vám vo vašej ceste môže aj nasledujúcich desať tipov z druhej časti nášho mini seriálu.

Po úvodných 10 tipoch a trikoch prichádza priestor pre ďalšiu desiatku:

11. Postavte sa od svojho stola – príliš dlhé sedenie nie je dobré, tak sa plánujte počas dňa viac hýbať. Pomôže vám to aj páliť o štipku viac kalórií. Ak sedíte v práci, naplánujte si krátke prestávky, počas ktorých sa poprechádzajte a ponaťahujte si stuhnuté svaly.

Článok pokračuje pod reklamou


12. Robte intervaly s váhou tela – cviky, ako sú drepy, výpady, kľuky či horolezec môžete robiť hocikde a hocikedy. Skúste každý cvik vykonávať 20 sekúnd, potom si na 10 sekúnd oddýchnite a zopakujte to niekoľkokrát.

13. Dajte pozor na bolesť – ak sa budete vracať k tréningu, nezačnite zhurta, pretože je viac ako možné, že vás bude trápiť svalovica, ktorá vám znepríjemní začiatok. Začnite pozvoľna. Ak máte na druhý deň po cvičení pocit, že nevládzete ani chodiť, nabudúce uberte.

14. Nájdite ten správny dôvod – aby ste vydržali motivovaní dlhodobo, musíte poznať pravý dôvod toho, prečo chcete byť znovu vo forme. Je to pre obavy zo zlého zdravia? Chcete vyzerať krajšie? Ujasnite si to.

15. Skúste niečo nové – skúšajte behávať na nových trasách, spoznávajte susedstvo prechádzkami alebo skúste úplne nové aktivity – prihláste sa na nejaký šport, skúste turistiku, zjazd na bicykli a podobne. Niečo, pri čom sa aj zabavíte.

16. Stanovte si špecifické čísla – rozhodnite sa, koľko dní v týždni venujete tréningu, koľko času chcete cvičiť každý deň, koľko opakovaní budete robiť z každého cviku. A pomaly tieto čísla zvyšujte.

17. Využívajte zápisník – zapisujte si svoje plány, zapisujte si, ako prebiehali vaše tréningy, ako ste sa po nich cítili a aké pokroky robíte. Zapisujte si vašu váhu, ak je vaším cieľom chudnutie. Čím viac údajov budete mať, tým lepšie budete môcť analyzovať svoje snaženie. A dosiahnutie pokrokov vás bude motivovať.

18. Kúpte si nové oblečenie – kúpte si nové oblečenie na športovanie, aby ste sa nevedeli dočkať, kedy sa v ňom ukážete svetu. Alebo, ak chcete schudnúť, kúpte si oblečenie o jedno číslo menšie, aby ste mali ďalšiu motiváciu schudnúť.

19. Využite služby osobného trénera – osobný tréner vám pomôže s technikou vykonávania cvikov a uistí sa, že cvičíte čo najefektívnejšie s najnižším rizikom zranenia. Tiež vás prinúti pridať trochu viac snahy do cvičenia a udrží prehľad nad vašimi pokrokmi.

20. Naplánujte si tréning vopred – je ľahké stratiť kontrolu nad svojím tréningom, pokiaľ si ho dopredu nenaplánujete. Najlepšie je, keď si ho aj zapíšete, aby ste mali zo sebou stále čierne na bielom, čo treba ísť cvičiť ďalej, aký cvik nasleduje.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist