InstagramFacebookYoutube
Výživa

Recept: Omáčka a la sviečková s kuracím mäsom

Autor: Miška Moravčíková Krštenníková  /   25. septembra 2015
Recept: Omáčka a la sviečková s kuracím mäsom
Po dlhej dobe sa na SlovakFitness.sk vracajú recepty, ktoré potešia vaše chuťové poháriky a nenapáchajú škodu, ak si dávate záležať na svojej postave. Ak patríte medzi tých, ktorí obľubujú sviečkovú, dnes si prídete na svoje.

Ingrediencie:

150 g mrkvy
100 g zeleru
50 g kalerábu
kúsok petržlenu
1 cibuľa
2 hrubšie pláty light šunky
5 guličiek čierneho korenia
1 ČL horčičného semienka
2 bobkové listy
3 PL octu
5 PL kokosového cukru
1 ČL morskej soli
200 ml plnotučného mlieka alebo bieleho jogurtu
1 l vývaru
kokosový olej

Postup prípravy

Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Do hrnca dáme 2 PL kokosového oleja, na ktorom opečieme šunku a cibuľku. Potom pridáme zeleninu, horčičné semienka, bobkové listy a celé korenie. Prikryjeme a dusíme chvíľku až kým zelenina nepustí šťavu. Podlejeme 1/2 vývaru a pridáme soľ, ocot a cukor. Varíme kým nezačne vrieť. Následne pridáme zvyšok vývaru. Chvíľku povaríme kým zelenina nie je mäkká a vyberieme bobkové listy. Dôkladne vymixujeme a pridáme 100 ml mlieka/jogurtu. Ak je omáčka riedka, do druhej polovice pridáme 1 PL hladkej špaldovej múky.

Článok pokračuje pod reklamou


A čo k tomu?

Kuracie mäso: 1 väčšie kuracie prsko si nakrájame na pásiky a oblejeme olivovým olejom a grilovacím korením. Necháme chvíľku postáť a následne opečieme na panvici do zlatista.

Sladké zemiaky/bataty: Zemiak si uvaríme v šupke nie úplne do mäkka. Vyberieme, ošúpeme, nakrájame na kolieska a poukladáme na plech vystlaný papierom. Osolíme okoreníme podľa chuti. Môžeme potrieť aj olivovým olejom a pečieme na 200 stupňoch celzia zhruba 15 minút.

Dobrú chuť!


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist