InstagramFacebookYoutube
Výživa

Šesť raňajok bohatých na bielkoviny

09. februára 2016
Šesť raňajok bohatých na bielkoviny
Už vieme, že raňajky sú veľmi dôležitým jedlom dňa. Ak sa sústredíte vo výžive na vyšší príjem bielkovín, čo je bežnou súčasťou tých, ktorí cvičia pre rast svalov, mali by ste prijať veľa bielkovín aj ráno. A my vám teraz prinášame sedem jedál, ktoré vám tieto potreby naplnia.

Každému napadne, že správne bielkovinové raňajky by mali obsahovať vajíčko. A presne to bude obsahovať polovica našich návrhov. Ďalšia polovica poteší aj tých, ktorí uprednostnia o čosi sladšie raňajky. Využije sa pritom aj srvátkový proteín.

1. Hemendex
Aj slovenskou klasikou je hemendex. Potrebujete naň len tri či štyri vajíčka a údenú slaninku, prípadne salámu. Príprava zaberie dve minúty, tepelná úprava päť. Jete teda už do desiatich minút.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Omeleta so špenátom
Pokiaľ by ste chceli vynechal slaninu či salámu, môžete si urobiť omeletu so špenátom. Špenát si opláchnite a orestujte na panvici. Vody z listov sa zbavovať nemusíte, receptu pomôže. Následne špenát nechajte vychladnúť a nasekajte ho na kúsky. Následne si na panvicu dáme dve či tri rozšľahané vajíčka zmiešané s trochou mlieka. Pridáme špenát, okoreníme, posolíme. Môžete si pridať aj cesnak. Omeletu robíme na olivovom oleji.

3. Vajce v avokáde
Veľa zdravých tukov a bielkovín získate aj prípravou vajca v avokáde. Ide o jednoduchý recept, pri ktorom len prepolíte avokádo, do každej polovice vložíte vajce a šupnete na 20 minút do trúby. Dochutiť môžete soľou a korením. Trúba my mala mať 180 stupňov celzia.

4. Proteínový nápoj
Na tomto nie je nič zložité. Ak máte nedostatok času, zaspali ste alebo sa vám jednoducho nechce nič zložitejšie pripravovať, urobte si proteínový šejk zo srvátkového proteínu a mlieka. Plusom je, že si môžete vybrať príchuť, akú chcete. Ak chcete niečo zložitejšie, môžete sa inšpirovať aj týmto článkom: Štyri recepty na vynikajúce proteínové šejky.

5. Palacinky z mandľovej múky
Palacinky sú tradíciou u tých, ktorý uprednostňujú sladké raňajky. Bežný recept môžete vylepšiť tým, že klasickú múku nahradíte mandľovou múkou, ktorú na Slovensku nájdete v BIO obchodoch a bez problémov aj na internete. Jej výhodou je veľký obsah bielkovín a nízky obsah sacharidov.

6. Proteínové palacinky
Ak nemáte po ruke mandľovú múku, palacinky si môžete pripraviť aj zo srvátkového proteínu. Návod na prípravu, ktorá nezaberie viac ako 20 minút, nájdete tu: Recept: Jednoduché proteínové palacinky.?


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist