InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

5 netradičných potréningových nápojov pre ženy

Autorka: Lucka  /   25. júna 2016
5 netradičných potréningových nápojov pre ženy
Práve ste docvičili a chceli by ste sa niečoho napiť? Tak skúste vyskúšať jeden z piatich menej tradičných potréningových nápojov, ktoré sa hodia na doplnenie tekutín, posilnenie organizmu či podporenie regenerácie.

1. Čokoládové mlieko
Čokoládové mlieko je populárne najmä u detí, ale môžete ho efektívne využiť aj vy ako potréningový nápoj. Už aj vedci preukázali jeho pozitívny vplyv na regeneráciu po tréningu. Môže za to kombinácia sacharidov a bielkovín, teda dvoch dôležitých živín v čase po cvičení. Mliečna bielkovina je zase komplexná, čo napomáha rastu sily a svalov. Efekt ešte zvýšite, ak si to neho pridáte srvátkový proteín.

2. Višňový džús
Na rozdiel od čokoládového mlieka neboli účinky višňového džúsu potvrdené toľkými štúdiami, ale tiež existujú vedecké závery, ktoré preukazujú, že vplýva na regeneráciu po cvičení. Jedna štúdia sa zamerala na bežcov, ktorí týždeň pili dvakrát denne višňový džús a po behu pociťovali menej bolesti ako tí, ktorí ho nepili. Prospešné sú zrejme prírodné antioxidanty.

Článok pokračuje pod reklamou


3. Zelený čaj
Zelený čas podporuje metabolizmus, pomáha bojovať proti voľným radikálom a zlepšuje zdravie vo všeobecnosti. Významné účinky na podporu rastu svalov nemá, ale po tréningu sa hodí hlavne tým, že slúži ako prevencia pred chorobami, ktoré by mohli spôsobiť, že sa váš tréningový cyklus preruší. Hodí sa najmä do obdobia chudnutia a pomôže vám dodať trochu energie po náročnom cvičení.

4. Javorová voda
Javorovú vodu u nás dostať kúpiť v špecializovaných predajniach a prináša so sebou pár zaujímavých výhod. Okrem toho, že podporuje hydratáciu organizmu, obsahuje sacharidy, antioxidanty a mnoho minerálov.

5. Pivo
Nájdete mužov, ktorí si po športovom výkone, behu, futbale či dokonca posilňovaní, skočia na pivko. A aj ženám môže tento nápoj pomôcť v regenerácii hlavne tým, že ním telo efektívne hydratujete. Treba však dávať pozor, pretože obsahuje alkohol.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist