InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Zvyky ľudí, ktorí sa pýšia skvelou kondíciou

25. septembra 2016
Zvyky ľudí, ktorí sa pýšia skvelou kondíciou
Chceli by ste mať lepšiu kondíciu? Špičkoví športovci, ktorí sa môžu popýšiť skvelou formou, vám môžu byť vhodným príkladom. Prinášame vám päť zvykov alebo vlastností, vďaka ktorým sú tam, kde sú.

Aké ponaučenia si teda môžete od ľudí v skvelej forme odniesť? Čo ich spája?

1. Nepoznajú výhovorky
Ak by ste mali skvelú kondíciu, zrejme by ste čas od času počuli, že ste ako stroj. Ľudia v špičkovej forme totiž ako stroj pracujú – nevyhovárajú sa a nevynechávajú tréningy. Nespúšťajú oči zo svojho cieľa a robia to, čo majú naplánované, aby ho dosiahli. Aj k menej podstatným aspektom v očiach niektorých ľudí, ako sú strečing, zahrievanie či regenerácia, pristupujú veľmi zodpovedne.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Poznajú tajomstvo poctivej práce
Vrcholoví športovci vedia, že za úspechom sa skrýva veľa driny. Ak chcete aj vy mať špičkovú kondíciu, musíte sa s tým zmieriť. Musíte vedieť, že neexistujú žiadne iné tajomstvá okrem poctivej práce.

3. Užívajú si pravidelný pohyb
Nie je tajomstvom, že väčšina takýchto osôb berie cvičenie a športovanie ako formu zábavy. A vedia, že to ani inak brať nemôžu. Pravidelným pohybom vyplavujete do tela hormóny radosti, prispievanie k zlepšovaniu vášho zdravie či funkčných schopností. Navyše si uvedomujú, že môžu prekonávať výzvy, ktoré mnoho ľudí zo zdravotných alebo iných dôvodov nemôžu. Všetko je to o nastavení mysle. Nemusíte pritom robiť jednu aktivitu každý deň. Základom je, aby ste každý deň robili aspoň niečo. Ak sa chcete zlepšiť v behu, nemusíte behať sedem dní v týždni. Potrebujete aj oddych a kondíciu si môžete vylepšovať iným spôsobom - cvičením, bicyklovaním, plávaním a podobne.

4. Poznajú svoje ciele
Ľudia v najlepšej kondícii presne vedia, čo chcú dosiahnuť. Už pred vstupom do posilňovne či pred odchodom na beh majú stanovený cieľ a disciplinovane si za ním idú. Každému tréningu venujú plnú pozornosť, nerozptyľujú sa a nič nenechávajú na náhodu. Zaznamenávajú si svoje pokroky, čím sa motivujú aj k ďalším cieľom. Chcú sa zlepšovať a konkrétne dáta im to uľahčujú.

5. Starajú sa o svoje telo
Ľudia vo forme si uvedomujú, že ich výkony závisia od stavu ich tela. Preto k nemu pristupujú s rešpektom a starostlivosťou. Nejde len o trénovanie. Venujú sa strečingu, svaly si na záťaž pripravia zahrievaním. Regeneráciu sa snažia uľahčiť masážami, starostlivosťou o ruky a nohy. Stravujú sa zdravo a prijímajú dostatok vitamínov a minerálov, aby zostali zdraví.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist