InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning legendy XXVIII. – Lee Labrada a nohy

06. marca 2019

Lee Labrada je bývalý známy americký kulturista narodený v kubánskej Havane, ktorý vyhral 22 profesionálnych titulov, vrátane prestížneho Mr. Universe. A práve na jeho tréning sa v tejto časti pozrieme.

Labrada dokázal sedem rokov po sebe skončiť v prvej štvorke Mr. Olympia a dvakrát skončil druhý. Objavil sa na obálkach viac ako stovky magazínov a dokonca sa ako fitness expert objavoval na obrazovkách viacerých amerických televízií.

Svoju profesionálnu kariéru ukončil v roku 1995 ako jeden z najúspešnejších kulturistov, ktorí nikdy nevyhrali Olympiu. Od roku 2004 je členom Siene slávy profesionálnej kulturistiky.

Článok pokračuje pod reklamou


Ako vo svojej úspešnej kariére trénoval nohy?

Tréning si rozdelil na dve časti. V prvej sa zameral na štvorhlavý sval stehenný a v druhej na hamstringy. Využíval jednoduchý systém tréningu s 10 opakovaniami. Väčšinou robil každý cvik v štyroch sériách, drepom venoval o jednu navyše.

Práve drepmi začínal tréning prednej časti stehien. Následne urobil predkopávania a nakoniec výpady. Vydýchol si a pripravil sa na druhú polovicu tréningu, v ktorej zadnú časť stehien začal cvičiť zakopávaniami v ľahu. Nasledovali mŕtve ťahy s vystretými nohami a nakoniec hyperextenzie.

Lee Labrada a nohy
Cvik Série Opakovania
Drepy 5 10
Predkopávania 4 10
Výpady 4 10
Zakopávania v ľahu 4 10
Mŕtve ťahy s vystretými nohami 4 10
Hyperextenzie 4 10



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist