InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning kulturistu XXIX. – Juan Morel a tréning chrbta

12. júna 2019

Juan Morel je, podobne ako Victor Martinez, úspešným americkým kulturistom pochádzajúcim z Dominikánskej republiky. Vďaka kulturistike toho dosiahol veľa a preto ani neváha poodhaliť tajomstvá svojho tréningu.

V tejto časti nášho seriálu sa pozrieme na to, ako kulturista, ktorý je profesionálom od roku 2011, trénuje chrbát. U neho sa drží základných cvikov, ktoré ho sprevádzali od začiatkov jeho kulturistických dní, keďže sa s cvičením zoznamoval u vzpieračov.

Morel za svoj rozvoj chrbta ďakujem najmä príťahom v predklone, pri ktorých využíval ťažké váhy. V rovnaký tréning neváhal využívať alternatívu s nadhmatom i podhmatom. Ako tvrdí – pri chrbte treba pestrosť. Do jeho arzenálu cvikov patria aj mŕtve ťahy, príťahy jednoručky, sťahovanie hornej kladky či príťahy spodnej kladky.

Článok pokračuje pod reklamou


Morel zvykne trénovať chrbát dvakrát do týždňa v rámci päťdňového splitu – v druhý deň splitu (po hrudníku a rukách) a v piaty deň (po nohách, hrudníku, pažiach a pred ramenami). Prvý tréning považuje za ťažký, druhý za ľahký.

V predloženom tréningu využíva relatívne vyšší počet opakovaní, kým série drží na úrovni troch. Využíva však hojne supersérie, v ktorých spája dva cviky – výnimkou je len jeden bežná séria mŕtvych ťahov. Rozmanitosť je zrejmá na prvý pohľad.

Morelov tréning chrbta
Cvik Série Opakovania
Superséria:
Mŕtve ťahy (ľahšie)
Zhyby
3 12-15
Superséria:
Mŕtve ťahy (ťažšie)
Príťahy v sede na stroji Hammer Strength
3
8
10
Superséria:
Príťahy v predklone (nadhmat)
Príťahy T-tyče s oporou (podhmat)
3 8
Superséria:
Príťahy T-tyče
Príťahy jednoručky v predklone
3 15
Mŕtve ťahy 3 10



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist