InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Vybudujte si lepší zadok týmito šiestimi cvikmi

Autorka: Lucka  /   21. septembra 2019
Vybudujte si lepší zadok týmito šiestimi cvikmi
Ak hľadáte tréning, ktorým by ste si vypracovali sexy zadoček, už viac hľadať nemusíte. Prinášame vám tréning, ktorý na budovanie svojho pozadia využíva aj profesionálna fitneska Anna Victoria.

Tento kruhový tréning pozostáva len so šiestich cvikov, ktoré sa rozdelia na dve polovice a v nich sa tri cviky vykonajú po sebe bez prestávky. Keď vykonáte všetky raz, potom nasleduje kratšia pauza a absolvujete ich znova. Po dokončení posledného cviku príde na rad ešte jedna prestávka a potom posledné precvičenie každého z trojice cvikov. Potom tak isto vykonáte v troch okruhoch druhú polovicu cvikov. Prestávky udržujte 30-sekundové.

Určite ste už zvedavé, o aké cviky pôjde. Nebudeme vás už dlho napínať. Postupne prejdete cez: oslie kopy (10 opakovaní), požiarny hydrant s gumeným expanderom (10 opakovaní na každú stranu) a drepy s výskokom (15 opakovaní) v prvej polovici, ako aj krabia chôdza s gumeným expanderom (10 opakovaní), mostík/zdvíhanie pánvy (15 opakovaní) a drep s následným zakopnutím jednou nohou (8 opakovaní na každej strane) v polovici druhej.

Článok pokračuje pod reklamou


Pár tipov k cvikom:

1. Pri oslích kopoch sa snažte neprehýbať v chrbte. Chcete ho mať rovný, pretože tým dosiahnete ľahšiu koncentráciu na sedacie svaly.

2. Pri krabej chôdzi s gumovým expanderom sa snažte tlačiť kolená do strán, aby nesmerovali dovnútra. Taktiež pohyb nevykonávajte v plnom drepe, ale asi v trojštvrtinovom.

3. Pri mostíku sa nesnažte dvíhať príliš vysoko, pretože tak znižujete efektívnosť cvičenia sedacích svalov a viac zapájate do akcie bedrá.

No a pre lepšiu názornosť ešte videá s danými cvikmi:

Oslie kopy (donkey kicks)


Požiarny hydrant s gumeným expanderom (fire hydrant with resistance bands)


Drepy s výskokom


Krabia chôdza s gumeným expanderom (resistance band lateral walk)


Mostík/zdvíhanie panvy (glute bridge)


Drep s následným zakopnutím jednou nohou (squat with kickback)



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist