InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Curry sa stal novým Mr. Olympia! Boj to bol veľký, potešil aj Osladil

15. septembra 2019

Olympia Weekend v americkom Las Vegas vyvrcholil v sobotu večer, keď sme spoznali nového šampióna v ťažkotonážnej „open“ kategórii. V poradí pätnástym víťazom najprestížnejšej súťaže sveta sa stal Brandon Curry.

Curry vstupoval ako víťaz Arnold Classic do súťaže ako najväčší papierový favorit. V semifinále sa však ukázalo, že to pre neho nebude ľahká cesta za triumfom. Nakoniec sa však z neho tešil aj vďaka lepšiemu rozvoju v hornej časti tela oproti najväčším konkurentom.

Svoje najlepšie umiestnenie v kariére dosiahol William Bonac, ktorý skončil na druhom mieste. Pri absencie niekoľkých hviezd ho však určite bude mrzieť premrhaná šanca na titul. Vlastná forma bude zase mrzieť Roellyho Winklaara, ktorý obsadil až piate miesto. Vďaka nemu sa však automaticky, ako posledný pretekár, kvalifikoval na budúcoročnú Olympiu.

Článok pokračuje pod reklamou


Fantastický výsledok dosiahol pri svojej premiére Iránec Hadi Choopan, ktorý do Las Vegas prišiel v skvelej forme a chvíľu to vyzeralo tak, že by Curryho mohol ohrozovať najviac – dokonca sa zdalo, že bol na súťaž lepšie pripravený. Obsadil tretie miesto. Legendárny Dexter Jackson skončil hneď za ním.

Prvá trojka:


Spokojný z Las Vegas môže odchádzať aj český kulturista Lukáš Osladil, ktorý obsadil ôsme miesto za americkými hviezdami, Steveom Kuclom a Cedricom McMillanom. Jeho predošlé umiestnenia boli – 16. miesto v roku 2016, 12. miesto v rokoch 2017 a 2018.

Druhýkrát v histórii rozhodli o svojom víťazovi aj ľudia. Šampiónom fanúšikov sa stal Choopan.



Výsledky Mr. Olympia 2019 (Top 10):
1. Brandon Curry, 2. William Bonac, 3. Hadi Choopan, 4. Dexter Jackson, 5. Roelly Winklaar, 6. Steve Kuclo, 7. Cedric McMillan, 8. Lukáš Osladil, 9. Akim Williams, 10. Patrick Moore.

Fotogaléria zo súťaže (externý odkaz) »

Výsledky ostatných kategórií



V zostávajúcej ženskej súťaži, Bikini Olympia, sa favorizovaná obhajkyňa Angelica Teixeirová postavila až na tretie miesto. Víťazka sa vyhlásila z dua Elisa Peciniová a Janet Layugová. Viac radosti nakoniec mala prvá menovaná, ktorá oproti vlaňajšku poskočila o tri miesta.

Medzi mužmi sa súťažilo v dvoch kategóriách Physique. V tej hlavnej titul obhajoval Brandon Hendrickson, ktorý napokon skončil až na štvrtom mieste. Šampiónom sa nakoniec stal Raymont Edmonds. Medzi veteránmi to bol vlani boj medzi Breonom Ansleym a Chrisom Bumsteadom. Tí si tento rok pozície vymenili a z triumfu sa tešil Bumstead.

Bikini Olympia (Top 5):
1.Elisa Pecini, 2. Janet Layug, 3. Angelica Teixeira, 4. Lauralie Chapados, 5. Jennifer Dorie.

Fotogaléria zo súťaže (externý odkaz) »

Physique mužov (Top 5):
1. Raymont Edmonds, 2. Andre Ferguson, 3. Kyron Holden, 4. Brandon Hendrickson, 5. Ryan Terry.

Fotogaléria zo súťaže (externý odkaz) »

Classic Physique (Top 5):
1.Chris Bumstead, 2. Breon Ansley, 3. George Peterson, 4. Keone Pearson, 5. Chen Kang.

Fotogaléria zo súťaže (externý odkaz) »


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist