InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Výživové tipy pre vybudovanie sexy vyšportovaného tela

Autorka: Lucka  /   02. novembra 2019
Výživové tipy pre vybudovanie sexy vyšportovaného tela
Ak si chcete vybudovať štíhle a vyšportované telo, ktoré vám bude okolie závidieť, nemôžete sa koncentrovať výhradne na to, čo robíte v posilňovni. Okrem tréningu je dôležité venovať pozornosť aj svojej strave.

Pri budovaní sexy tela by ste mali pravidelne cvičiť s činkami a aj behávať alebo sa venovať inej kardiovaskulárnej aktivite. Tiež by ste si mali dať pozor na to, aby ste dodržiavali týchto päť tipov vo svojej výžive:

1. Jedzte päťkrát za deň
Mali by ste telu dodávať energiu postupne, čo dosiahnete menšími pokrmami prijímanými častejšie počas dňa. Tie vám ani tak nezaťažia tráviaci systém a ľahšie stabilizujú krvný cukor, takže nebudete zažívať prívaly hladu. Mali by ste mať tri hlavné jedlá – raňajky, obed a večeru, ako aj dve menšie – desiatu a olovrant.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Zvýšte príjem bielkovín
Vo svojej strave by ste mali mať rozumný podiel sacharidov, tukov a bielkovín. Práve bielkoviny by ste mali pritom prijímať vo väčšom množstve, aby ste podporili regeneráciu po tréningoch a zároveň dostali pod kontrolu inzulín. Treba si vyberať kvalitné zdroje, ako je kuracie mäso, morčacie mäso, vajcia či nízkotučný grécky jogurt.

3. Znížte príjem cukrov
Spomedzi sacharidov by ste mali uprednostňovať tie komplexné. Jednoduchým a rafinovaným cukrom sa snažte vyhýbať. Vyraďte teda zo stravy biele pečivo, biele cestoviny, sušienky, sladkosti, slané krekry, cereálie, bielu ryžu a čokoľvek, čo obsahuje cukor alebo kukuričný sirup.

4. Pite veľa vody
Telo je tvorené z veľkej časti vodou a inými tekutinami, ktoré sú dôležité pre jeho správne fungovanie. Preto aj vy potrebujete zaistiť dostatočný príjem tekutín, aby telo fungovalo efektívne a mohlo sa koncentrovať aj na vaše fitness ciele.

5. Obmedzte určité druhy nápojov
Pri zvýšení príjmu tekutín by ste však mali dbať na to, čo pijete. Obmedziť by ste mali džúsy, alkohol, sladené nápoje i diétne nápoje. Ak ste smädné, pite čistú vodu. Ak sa chcete zahriať, dajte si čaj bez cukru. Ak potrebujete energiu, dajte si čiernu kávu. Ak si chcete čaj alebo kávu osladiť, môžete využiť napríklad stéviu. Umelým sladidlám sa vyhýbajte.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist