InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Problémy, ktoré bežne ženám komplikujú chudnutie

30. novembra 2019
Problémy, ktoré bežne ženám komplikujú chudnutie
Proces chudnutia ja pre väčšinu ľudí náročný. Všetko sa však komplikuje vtedy, keď sa pokroky spomalia a výsledky dosahujú čoraz ťažšie. Pritom väčšinou si situáciu sťažujeme samé a môže za to aj naša horlivosť.

Prinášame vám päť problémov, ktorými si môžete v procese chudnutia škodiť, a nájdete aj rady na to, ako ich vyriešiť a dostať sa na správnu koľaj vedúcu k vytúženým výsledkom:

1. Prijímanie nedostatku potravy
Snaha sa cení, ale niekedy je kontraproduktívna. Platí to aj pri diéte, pri ktorej sa príjem kalórií znižuje drasticky. Možno sa vám to zdá ako logická cesta za rýchlym chudnutím, ale v skutočnosti vám to vašu cestu môže skomplikovať. Telo potrebuje energiu, aby fungovalo efektívne a aby ste mohli aj efektívne cvičiť. Ak nebudete mať dostatok kalórií, nebudete mať ani dostatok energie, zníži sa vám aktivita hormónov a spomalí metabolizmus. Preto treba prijímať menej kalórií, ako spotrebujete, ale nie výrazne.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Príliš veľa cvičenia
To isté platí aj s cvičením – menej je niekedy viac. Ak nevidíme výsledky, často cvičíme dlhšie a častejšie. Naše telá však na to reagujú vyplavovaním stresových hormónov, ktoré proces chudnutia spomaľujú. Navyše, dostávate sa pod riziko pretrénovania či zranenia. Niekedy nepotrebuje cvičiť dlhšie, ale intenzívnejšie. Skúste stagnáciu vyriešiť vysoko intenzívnym intervalovým cvičením.

3. Plytvanie časom pri tréningoch
Ak prídete do posilňovne, tak tam príďte preto, aby ste cvičili. Snažte sa koncentrovať len na vašu „misiu“. Nerozptyľujte sa rozhovormi s inými osobami, nekontrolujte si sociálne siete, netelefonujte. Vyhnite sa mrhaniu časom dobrou hudbou, tréningom s motivovaným a koncentrovaným partnerom a vypnutím mobilného telefónu.

4. Chýbajúca konzistentnosť
Váš tréning by pri chudnutí mal zahŕňať silový tréning a kardiovaskulárny tréning. Tiež je potrebné myslieť na správnu výživu a dostatočnú regeneráciu. A kľúčové je, aby ste toto všetko dodržiavali konzistentne. Mnoho ľudí zostane disciplinovaných od pondelka do štvrtka a od piatka do nedele sa dopúšťajú prehreškov, ktoré im celú snahu komplikujú. Ak to myslíte vážne, dbajte na to, aby ste sa tomu venovali poctivo každý deň.

5. Netrpezlivosť
Veľa horlivých žien sa dopúšťa veľkého prehrešku, ktorý má negatívny dôsledky aj na iné aspekty chudnutia. Ide o chýbajúcu trpezlivosť. Chudnutie by malo byť dlhodobým procesom, pri ktorom nejde len o samotný úbytok váhy, ale aj o udržanie zdravej hodnoty následne. Preto je lepšie zamerať sa na zmenu životného štýlu a pomalé pokroky. Netrpezlivosť viac ľudí okrádať aj o motiváciu, keď očakávajú nereálne rýchle výsledky.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist