InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Šampiónka a úspešná modelka radí: Ako vybudovať skvelé telo?

Autorka: Lucka  /   3. októbra 2020
Šampiónka a úspešná modelka radí: Ako vybudovať skvelé telo?
Chcete si vypracovať chudé a pevné telo, ktoré vám bude každý závidieť? Svojimi radami vám pomôže Emilie Provencherová, známa fitness modelka a úspešná profesionálna fitneska.

Známa Kanaďanka si vypracovala svoje telo cez starú dobrú konzistentnosť v kuchyni i v posilňovni. Pre magazín Strong priniesla 10 tipov všetkým ženám, ktoré by sa jej chceli priblížiť:

1. Nerobte veľa zmien v životnom štýle naraz – keď si dáte len jeden cieľ na týždeň, tak nakoniec dosiahnete obrovský rozdiel.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Varte si doma zdravé jedlá čo najčastejšie – to je tajomstvo toho, aby ste zostali chudé a nemusí to byť nič zložité. Skúste napríklad rôzne verzie omeliet.

3. Majte vo svojej výžive pestrosť – to preto, aby ste nemali pocit, že ste obmedzované. Nakupujte v potravinách rôzne veci a skúšajte nové recepty.

4. Tuky áno, cukor nie – nebojte sa zdravých tukov, ale vyhýbajte sa cukrom.

5. Najmite si správneho trénera – takého, ktorému budete dôverovať. Musí mať skúsenosti na to, aby vám pomohol dosiahnuť váš cieľ. Ak ste začiatočníčkami, pomôže vám pochopiť techniku a dodá vám sebadôveru. Ak ste pokročilé, naučí vás nové metódy a zatlačí až za hranicu pohodlia.

6. Buďte posadnuté technikou cvičenia – uistite sa, že pri každom cviku máte dobrú techniku prevedenia. Platí to najmä pri zložitých a váhovo ťažkých cvikoch.

7. Zabávajte sa – nekoncentrujte sa len na vaše telo, ale na celkovú výkonnosť a nebojte sa cvičenie si užívať.

8. Uvedomte si, že zmeny sa nedejú len v posilňovni – preto by ste mali zostať aktívne aj počas zvyšku dňa.

9. Robte mŕtve ťahy a drepy – toto sú super efektívne cviky aj pre kondíciu a strednú časť tela.

10. Buďte konzistentné – keď jete zdravo a keď ste väčšinu času aktívne, stále si môžete sem-tam v mierne dopriať svoje obľúbené jedlá bez toho, aby ste podkopali svoju tvrdú prácu.

Pozri aj: Tréning fitness modelky III. – Emilie Provencher


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist