InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Len 12-minútový tabata tréning, ktorým spálite množstvo kalórií

Autorka: Lucka  /   07. novembra 2020
Len 12-minútový tabata tréning, ktorým spálite množstvo kalórií
Nemôžete sa vyhovárať na to, že nemáte čas. Ak si chcete zacvičiť, zlepšiť si kondíciu a podporiť spaľovanie tukov, potom vám stačí len niekoľko minút a minimum náčinia, aby ste absolvovali efektívny tabata tréning.

Pod tabatou si mnoho ľudí predstaví štvorminútové peklo, ktoré je výzvou aj pre tých natrénovanejších športovcov. V skutočnosti je to však efektívnym spôsob, ako zužitkovať minimum času pre maximum výsledkov skoro u každého zdravého človeka, ktorý je pripravený vystúpiť zo zóny komfortu.

Typicky sa pri tabate za štyri minúty zvládne osem 20-sekundových intervalov cvičenia v maximálnej intenzite, ktoré sa striedajú s 10-sekundovými intervalmi oddychu.

Článok pokračuje pod reklamou


V tomto 12-minútovom tréningu to všetko absolvujete trikrát, pričom precvičíte svaly celého tela. Potrebujete len pár jednoručných činiek s hmotnosťou, ktorá zodpovedá vašej kondičnej úrovni.

V prvej „fáze“ budete striedať drepy s tlakom nad hlavu a kľuky. Najskôr budete 20 sekúnd robiť prvý cvik, 10 sekúnd si oddýchnete a ďalších 20 sekúnd bude patriť druhému cviku, po ktorom príde ďalšia 10-sekundová pauza. Toto zopakujete celkovo štyrikrát.

Potom obdobným spôsobom odcvičíte aj ďalšie dve fázy. V druhej sa kombinujú sumo drepy a príťahy jednoručiek v predklone, v tretej sekanie dreva s jednoručkou doprava a sekanie dreva s jednoručkou doľava. Medzi fázami v ideálnom prípade neodpočívame, ale ak to spočiatku potrebujete, môžete si dať medzi nimi minútovú prestávku.

12-minútový tabata tréning
Cvik Série Opakovania
Fáza č. 1
Drepy s tlakom jednoručiek nad hlavu 4 20 sekúnd
Oddych 4 10 sekúnd
Kľuky 4 20 sekúnd
Oddych 4 10 sekúnd
Fáza č. 2
Sumo drepy 4 20 sekúnd
Oddych 4 10 sekúnd
Príťahy jednoručiek v predklone 4 20 sekúnd
Oddych 4 10 sekúnd
Fáza č. 3
Sekanie dreva jednoručkou doprava 4 20 sekúnd
Oddych 4 10 sekúnd
Sekanie dreva jednoručkou doľava 4 20 sekúnd
Oddych 4 10 sekúnd



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist