InstagramFacebookYoutube
Zaujímavosti

Prežite život aktívne vďaka kolagénovým produktom a kĺbovej výžive

Autor: PR článok  /   07. augusta 2023
Prežite život aktívne vďaka kolagénovým produktom a kĺbovej výžive
Zdroj foto: Prostock-studio / Shutterstock.com


Nie každému slúži telo tak, ako by si to predstavoval. Je dosť pravdepodobné, že sa počas našich životov stretneme s určitými problémami pohybového aparátu. Veľmi skúšané a ohrozené sú vo vyššej miere kĺby a kosti.

Hlavne vo vyššom veku nás môžu trápiť problémy s kĺbmi. V dnešnej dobe ale nájdeme na trhu viacero zaujímavých prípravkov, ktorými im môžeme predísť a zmierniť ich negatívny dopad na kvalitu nášho života.

Účinné kolagénové produkty nielen na kĺby

Kolagén je pre náš život mimoriadne dôležitá látka. Ide o bielkovinu, ktorá je v organizme najviac zastúpenou (viac ako 30% všetkých ľudských bielkovín). Svoj význam má hlavne v rámci šliach (tvorí až 80% z nich), pokožky (70 – 80 %) či chrupaviek (60 %). Spomenúť však môžeme aj svalovú hmotu alebo kosti. Momentálne je nám známych až 27 druhov kolagénov. Jeho nedostatok sa začína prejavovať už okolo 35. roku života, a to dokonca aj na oko. Spomeňme napríklad vrásky, suchú a ochabnutú pokožku, štiepenie nechtov, pigmentové škvrny alebo stratu lesku vlasov.

Preto je dobré vsadiť na účinné kolagénové produkty. Tie si môžete zadovážiť napríklad vo forme práškov či tabliet. Vyskúšajte napríklad nápojový prášok Collagen, ktorý dodá telu nie len samotný kolagén, ale aj ďalšie dôležité látky ako kyselinu hyalurónovú alebo vitamíny C a E. Zaujímavou voľbou je aj Hyaluronic & Collagen v praktickom tabletovom balení. Vrcholovým produktom pre starostlivosť o šľachy, kĺby, pleť a chrupavky je Arthro Forte.

Kĺbová výživa pre aktívny život

Hlavne športovci si uvedomujú dôležitosť správnej kondície kĺbov. Ak si však myslíte, že sa s ich problémami začnete stretávať výhradne vo vyššom veku, ste na veľkom omyle. A práve kĺbová výživa môže prispieť k aktívnemu a dlhému životu, v ktorom bude mať svoje miesto bez obmedzení aj šport či pohyb. Kvalitné výživové doplnky tohto druhu sú efektívnym spôsobom na podporu, regeneráciu a ochranu kĺbov v každom veku. Aj tu sa môžete vybrať formou tabliet alebo práškov. Na trhu nájdete aj silnú kĺbovú výživu výhradne pre ženy, a to v chutnom práškovom prevedení.

Podporte svoje zdravie, ale aj krásu

A aké pozitívne účinky pre vaše zdravie nájdeme pri týchto produktoch? Pri kolagéne je to priaznivý vplyv na zmiernenie bolesti kostí, chrbtice a kĺbov, spomalenie rednutia kostí či urýchlenie hojenia po chirurgických zákrokoch a zlomeninách. Z estetického hľadiska vás poteší pozitívny účinok na vyhladzovanie jaziev, horenie pokožky po popálení či dokonca spomalenie starnutia pokožky, ktorej dodáva elasticitu. Vysoký obsah glycínu zohráva úlohu aj pri fungovaní mozgu - táto dôležitá aminokyselina má dokonca pozitívny vplyv aj na zdravý rast svalov. Užívaním kĺbovej výživy dodáte telu vhodné látky ako vitamíny C a E, zinok a selén.

Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist