InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Chudnutie pri dojčení: Tieto tipy vám pomôžu schudnúť po pôrode

Autorka: Lucka  /   25. novembra 2023
Chudnutie pri dojčení: Tieto tipy vám pomôžu schudnúť po pôrode
Ktorá žena by sa po pôrode nechcela vrátiť k svojej normálnej hmotnosti? Ak by ste aj vy chceli schudnúť, nemusíte sa báť toho, že by bolo dojčenie prekážkou v tomto procese.

Udržiavanie zdravej stravy a pravidelné cvičenie je najlepším spôsobom, ako schudnúť tehotenské kilá bez toho, aby ste ohrozili zásoby mlieka. Treba sa vyhýbať vysoko intenzívnym druhom cvičenia a dbať na dostatok živín v strave. Arnie Nicolaová priniesla deväť tipov, ktoré vám k chudnutiu počas dojčenia pomôžu aj prakticky:

Nepreskakujte jedlá – dlhšie prestávky medzi jedlami spomaľujú metabolizmus, takže by ste sa tomu mali vyvarovať a konzumovať raňajky, obed a večeru a medzitým drobné pokrmy tak, aby ste jedli každé dve až tri hodiny.

Článok pokračuje pod reklamou


Pite dostatok vody – dostatočný príjem tekutín zohráva dôležitú úlohu pri chudnutí, pretože podporuje trávenie a vyplavovanie toxínov. Treba však dávať pozor na kávu a iné kofeínové nápoje, ktoré majú diuretický účinok.

Neignorujte úplne nejakú skupinu jedál – pri kojení obzvlášť musíte mať zdravú a vyváženú diétu, preto pri chudnutí nevyškrtávajte zo svojej stravy úplne žiadne živiny, ako sú najčastejšie tuky či jednoduché sacharidy. Úpravy stravy konzultujte so svojím doktorom.

Pridajte do výživy viac vlákniny – úprava stravy, ktorú môžete bezpečne uplatniť, je zvýšenie príjmu vlákniny. Tá je dôležité bez ohľadu na to, či dojčíte alebo nie, Podporuje trávenie, bráni výkyvom energie a na dlhšie obdobie vás nasýti.

Nezabudnite na cvičenie – aj dojčením spaľujete kalórie, no aby ste urýchlili chudnutie, musíte sa každý deň venovať nejakému druhu cvičenia alebo športovania, prípadne len prechádzkam.

Vyhnite sa nezdravým náhradám – chudnutie neznamená, že sa musíte vzdať všetkého, čo chudí dobre. Uistite sa len, že obmedzíte na minimum vysoko kalorické jedlá, ako sú koláče a sladkosti. Nenasýtia vás.

Nepodvádzajte – dôležité je najmä nepodvádzať vo svojej strave, pretože sa budete akéhokoľvek množstva kilogramov nabratých počas tehotenstva zbavovať dlhšie.

Buďte trpezlivé – ak máte nadváhu, chudnutie počas kojenia bude pomalšie, pretože nie je váš metabolizmus taký rýchly, ako by bol v inom prípade. Mali by ste odolať diétam, ktoré sľubujú rýchle výsledky. Chudnite s trpezlivosťou 0,5 až 1 kg hmotnosti týždenne.

Pripravte si zdravé občerstvenie – medzi troma hlavnými jedlami by ste mali mať pripravené zdravé formy desiaty a olovrantu. Keď na vás prídu chute, budete tak mať po ruke niečo zdravé a málo kalorické. Uprednostňujte komplexné sacharidy pred jednoduchými a pokrmy, ktoré obsahujú veľa vlákniny.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist