InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

10-minútové kardio pre pálenie tukov v interiéri

Autorka: Lucka  /   9. decembra 2023
10-minútové kardio pre pálenie tukov v interiéri
Chcete páliť kalórie počas tréningu aj po jeho skončení? So správnym tréningom sa to dá. A my vám prinášame taký, ktorý nezaberie viac ako desať minút. A môžete ho absolvovať aj v pohodlní domova.

Tento tréning je natoľko krátky a jednoduchý na pochopenie, že to prebíja akékoľvek výhovorky, ktorými sa chcete vyhovoriť z cvičenia. Ak chcete chudnúť, aspoň tých desať minút tomu obetovať môžete.

Tento kardiovaskulárny tréning je vysoko intenzívny, a preto na efektívne podporenie chudnutia stačí aj kratší čas. Poskytne podobné účinky ako tréningy v miernej intenzite, ktorý by ste vykonávali podstatne dlhšie.

Článok pokračuje pod reklamou


Tréning pozostáva z piatich cvikov, na ktoré nepotrebujete žiadne náčinie. Každý cvik vykonávajte 30 sekúnd vo vysokom nasadení a bez prestávky absolvujte raz všetky po sebe. Po poslednom cviku 30 sekúnd oddychujte a celý okruh zopakujte ešte jeden- až dvakrát. Po druhom okruhu môžete oddychovať aj 60 sekúnd. Do desiatich minút budete mať hotovo.

A o aké cviky ide?

Výpady s výskokom – začnite v pozícii výpadu a následne explozívne vyskočte a dopadnite do pozície výpadu tak, že predná noha bude teraz vzadu a zadná vpredu.

Kľuky – jednoduchý cvik, pri ktorom budujete silu hornej časti tela. Snažte sa telo udržať počas celého pohybu rovné.

Angličáky (burpees) – trochu náročnejší cvik, ale námaha sa vám vráti. Precvičuje celé telo, zlepšuje vašu výbušnosť a kondíciu.

Skákajúci panák (jumping jacks) – tento cvik nie je na pohľad taký náročný, ale stále je efektívny. Do činnosti sa totiž zapájajú nohy aj ruky.

Horolezec (mountain climber) – pri tomto cviku sú v akcii len nohy, no to neznamená, že z neho neťažia aj iné partie. Posilní ramená i stred tela.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist