InstagramFacebookYoutube
Zaujímavosti

Nikdy neschudnete, ak budete robiť tieto veci

7. 1. 2024
Nikdy neschudnete, ak budete robiť tieto veci
Chudnutie nie je ľahké a určite nechcete robiť veci, ktoré vašu snahu podkopávajú. Nechcete mať svoju vytúženú postavu o mesiac skôr? Tak potom nerobte veci, ktoré vás k nej nemusia nikdy ani priviesť.

Proces chudnutia si vyžaduje konzistentnú tvrdú, ale rozumnú prácu v posilňovni i kuchyni, ktorú podporujú motivácia a realistické ciele podporené plánovaním a disciplínou. Nasledujúcim piatim veciam by ste sa mali vyhýbať, ak chcete naozaj spáliť nadbytočné tuky:

Neprestávate piť kalórie – pitie kalorických nápojov je jedným z najväčších faktorov medzi úspechom a neúspechom v snahe mať pod kontrolou svoju hmotnosť. Ani si možno neuvedomujete, koľko cukru a energie môžu mať niektoré z ochutených nápojov. Kalórie navyše nemajú len malinovky, ale aj alkohol, energetické nápoje, sladený čaj, niektoré druhy sladenej/ochutenej kávy či džúsy.

Článok pokračuje pod reklamou


Podceňujete spánok – dobrý spánok nie je dôležitý len na to, aby ste boli cez deň v dobrej mentálnej kondícii, ale zaistí aj to, že budete výkonnejší počas vášho tréningu. Ak sa však nevyspíte, bude vám viac chutiť jesť a vaše telo nebude dobre zregenerované. Ak nebudete dobre regenerovať, budete dosahovať slabšie výsledky a môže sa zvýšiť aj riziko poranenia či choroby.

Tréningom sa snažíte kompenzovať zlú stravu – tréning je dôležitou súčasťou chudnutia, ale nie je tou najdôležitejšou. Strava je. Mnohí ľudia sa pritom snažia chudnúť tak, že podceňujú vhodnú stravu a veria, že prehrešky vykompenzujú dlhším a intenzívnejším cvičením. To však nie je správna a udržateľná cesta k efektívnemu chudnutiu.

Jete bezmyšlienkovito – bezmyšlienkové jedenie, alebo jedenie, pri ktorom sa nekoncentrujete na jedlo, je istou cestou k narušeniu procesu chudnutia, pretože vedie k prejedaniu a strate prehľadu o príjme kalórií. Či už jeden zdravé alebo nezdravé jedlo, mali by ste si ho vychutnávať a koncentrovať sa naň. Nejedzte počas práce alebo sledovania televízie.

Vynechávate jedlá – hoci sa stala trendom prerušovaná hladovka, na chudnutie je optimálne konzumovať menšie pokrmy každé dve až tri hodiny. Pre väčšinu ľudí je to udržateľnejšie. Ak vynecháte napríklad raňajky, neskôr budete robiť horšie voľby pri výbere jedál a bude vám viac chutiť jesť. Zároveň si telo bude udržiavať v tele viac energie, takže sa tuky nebudú páliť tak efektívne.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist