InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Päť stratégií, ktoré vám pomôžu udržať si koncentráciu

04. februára 2018
Päť stratégií, ktoré vám pomôžu udržať si koncentráciu
Tým, že sa budete vedieť lepšie koncentrovať na podstatné veci, si vylepšite aj svoje zdravie a životný štýl. Pomôže vám to v práci, v škole i pri cvičení. Udržať si koncentráciu však nie je vždy ľahké. Nasledujúce stratégie vám pomôžu.

1. Pripravte sa
Nemôžete len prísť do kuchyne a začať jesť. Nemôžete len prísť do posilňovne a začať cvičiť. Aby ste predišli rozptýleniam a nasmerovali sa na správnu dráhu, musíte sa dopredu pripraviť. Musíte si stravu či tréning vopred naplánovať, aby ste vedeli, na čo sa koncentrovať. A aby vás o koncentráciu neubrali rozptýlenia, upracte si vopred kuchyňu, resp. pripravte si potrebné náčinie na cvičenie tak, aby ste ho mali po ruke.

2. Buďte pozorní
Ak cvičíte a chcete si udržať koncentráciu, venujte pozornosť len sebe. Nevšímajte si človeka, ktorý kúsok od vás telefonuje. Namiesto počúvania jeho telefonátu počúvajte to, čo vám hovorí vaše telo. Zamerajte sa na dýchanie, pohyby a techniku cvičenia.

Článok pokračuje pod reklamou


3. Spomaľte
Nie je nič zlé na snahe zvyšovať tempo na rotopede, bežeckom trenažéri či eliptickom trenažéri, ale neponáhľajte sa na úkor kvality. Dopredu sa uistite, že budete mať dostatok času na tréning a jedenie, či inú cielenú činnosť, aby vás nezačal uberať o koncentráciu tlak z nedostatku času.

4. Dostaňte sa do zóny
Keď sa človek dostane pri určitej činnosti do zóny, znamená to, že mu ide všetko od ruky a koncentruje sa len na to. Ako sa však do nej dostať? V prvom rade je potrebné myslieť len na to, čo práve robíte. Myslíte na cvičenie, nie na to, čo sa vám stalo počas dňa alebo čo vás v ňom ešte čaká.

5. Nájdite zmysel
Mali by ste vedieť odpovedať na to, prečo robíte to, čo robíte. Ak viete, prečo cvičíte, prečo sa zdravo stravujete, bude sa vám koncentrovať ľahšie. Dôvody využijete ako motiváciu a pripomienku toho, prečo sú tieto činnosti pre vás dôležité.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist