InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

V Tampe Bay triumfoval Williams, súťažil aj Čambal

07. augusta 2016

Počas víkendu sa v americkej Tampe uskutočnil ďalší ročník profesionálnej súťaže z federácie IFBB PBW Tampa Pro. V treťom najväčšom mieste štátu Florida sa predstavil aj slovenský kulturista Marián Čambal.

Debutant víťazom, Čambal prekvapivo nízko

Čambal súťažil už v piatok, kedy sa konal súťaž váhovej kategórie do 212 libier. Na pódiu sa predstavilo až 24 pretekárov, vrátane víťaza amatérskej verzie Arnold Classic Australia, Ahmada Ashkananiho. A práve tridsaťjedenročný Kuvajťan premenil svoj profesionálny debut na víťazstvo, a tak ho uvidíme aj v septembri na Olympia 212 Showdown.

Na pomyslenom stupni víťazov skončili aj druhý Bola Ojex a tretí Michael Ergas. Štvrté miesto patrilo ďalšiemu debutantovi, Cesarovi Quispemu. Čambal sa prezentoval veľmi dobrou formou a pravdepodobne nečakal, že ho porotcovia umiestnia až na ôsme miesto.

Článok pokračuje pod reklamou


To bolo určite sklamaním a hlavne preto, že mu zmarilo cestu do Las Vegas. Na druhú stranu, po floridskej súťaži už je jasné, že na Olympia 212 Showdown získal postup iný Slovák, Andrej Mozoláni.

Tampa Pro 2016 – kategória do 212 libier:
1. Ahmad Ashkanani, 2. Bola Ojex, 3. Michael Ergas, 4. Cesar Quispe, 5. Quincy Winklaar, 6. Kyung Won Kang, 7. Wendell Floyd, 8. Marián Čambal, 9. Fernando Noronha, 10. Thomas Benagli, 11. Chris Darby, 12. Al Auguste, 13. Orlando Maldonado, 14. Ricardo Correia, 15. Alison Maria, 16. Charles Ray Arde, 16. John Arendsz, 16. Stephane Caron, 16. Raul Carrasco, 16. Khaled Chikhaoui, 16. Rafael Diaz Arechiga, 16. Joseph Fernandez, 16. Walter Martin, 16. Nathan Wonsley.

Otvorenú kategóriu vyhral Williams



V sobotu sa už pozornosť medzi kulturistami sústreďovala do otvorenej kategórie, v ktorej o víťazstvo bojovalo takisto 24 borcov. Z nich mali reálne šance na úspech len niekoľkí. O víťazstvo sa pobili Akim Williams a Alexis Rivera Rolon. Nakoniec o trochu viac zaujal porotcov Williams, ktorý si tak zaistil miestenku na Mr. Olympii.

Vyrovnaný bol aj boj o tretie až šieste miesto. Poslednú medailovú pozíciu nakoniec obsadil Abdulhadi Alkhaiyat pred Romanom Fritzom, Jonathanom Delarosom a Henri-Pierreom Anom.

Tampa Pro 2016 – kulturistika mužov open:
1. Akim Williams, 2. Alexis Rivera Rolon, 3. Adbulhadi Alkhaiyat, 4. Roman Fritz, 5. Jonathan Delarosa, 6. Henri-Pierre Ano, 7. Ryan Pateracki, 8. Clarence DeVis, 9. Manuel Romero, 10. Renaldo Gairy, 11. Rafael Jaramillo, 12. Timmy Gaillard, 13. Sean Harris, 14. Russ Allen, 15. Jeff Long, 16. Dorian Adams, 16. Mike Cipriani, 16. Lloyd Dollar, 16. Juan Carlos Graham, 16. Zack Khan, 16. Manuel Lomeli, 16. Jojo Ntiforo, 16. Joe Thomas, 16. Rudy Richards.

Ďalšie kategórie

Oba dni priniesli aj ďalšie profesionálne súťaže. V sobotu sa konala aj súťaž ženskej kulturistiky, ktorej popularita pomaly, ale isto upadá. Víťazkou sa stala Sheila Blecková, ktorá z Tampy pochádza. Britka Lisa Crossová skončila druhá, Argentínčanka Rita Bellová tretia.

V piatok sa konali aj populárnejšie ženské disciplíny. V kategórii bikini zaujala najviac Karenea Gonzalezová, v kategórii figure Jennifer Taylorová, v kategórii physique Gloria Faullsová a v kategórii fitness Marta Aguiarová. Mužskú kategóriu physique ovládol Andre Ferguson, v classic physique získal triumf Terrence Ruffin.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist