InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Semifinále Mr. Olympia: Levrone nenadchol, ako dopadol Mozoláni?

17. septembra 2016

Okrem dvoch ženských finálových disciplín smerovala v piatok v Las Vegas pozornosť aj na kulturistov, ktorí v oboch kategóriách absolvovali semifinále. Hoci je populárnejšia „open“ kategória, sumár začneme kategóriou do 212 libier.

Práve v nej má totiž Slovensko svoje želiezko v ohni. Andrej Mozoláni však nebude patriť medzi mužov, ktorí sa reálne pobijú o prvé pozície. Pri svojom debute v Las Vegas sa ocitol až vo štvrtom vyvolávaní, čo znamená, že bude bojovať o posledné miesto v prvej pätnástke. Konkurenciou sú mu Marcel Rivera, Kim Jun Hoe a český pretekár Vojtěch Koritenský.



Článok pokračuje pod reklamou


Z osemnástich pretekárov je za najväčšieho favorita považovaný obhajca James „Flex“ Lewis, ktorý bude mať tvrdých súperov najmä v osobách Joseho Raymonda a Ahmada Ashkananiho, ktorý je ešte len na svojej druhej profesionálnej súťaži. Nádeje pred finále živia aj David Henry, Hidetada Yamagishi či Eduardo Correa.

Mr. Olympia

Mr. Olympia sa tento rok nesie v znamení návratu legendárneho Kevina Levronea. Sympatický pretekár si zaslúži poklonu za to, že sa v 52 rokoch odhodlal absolvovať tvrdú prípravu a vystúpil na pódiu medzi „žralokov“. Tí sa na ňom však pochutnajú a reálne nehrozí, že by rodák z Baltimoreu skončil lepšie ako posledný. So súčasnými pretekármi sa nemôže porovnávať a veľkým problémom u neho bol najmä spodok tela.



Ďalšia otázka pred súťažou bola, či získa Phil Heath šiesty titul po sebe, ktorým by sa vyrovnal legendárnemu Dorianovi Yatesovi. „The Gift“ avizoval podstatne lepšiu formu ako v ostatných rokoch, a keď vyšiel na pódium, bolo jasné, že neklamal. Tridsaťšesťročný Američan si vylepšil stehná, prišiel výborné pripravený a bolo by šokujúce, ak by sa v sobotu večer netešil z triumfu.

Z ostatných pretekárov sa nenašiel nikto, kto by reálne Heathovi pozíciu ohrozoval. Porotcovia k nemu prirovnávali Dextera Jacksona, Shawna Rhodena, Roellyho Winklaara, Mamdouha Elssbiaya a Williama Bonaca, ktorým zostal boj o zvyšné popredné umiestnenia.

Z vychádzajúcich hviezd pýtali pozornosť debutant Justin Compton a „druhák“ Dallas McCarver. Obaja sa prezentovali vo veľmi dobrej forme, ale na umiestnenie v prvej šestke, o ktorej hovoril najmä McCarver, nemajú. Fred Smalls sa pre chorobu súťaže nezúčastnil.




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist