InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Efektívny tréning nôh pre ženy s využitím jednoručiek

Autorka: Lucka  /   22. októbra 2016
Efektívny tréning nôh pre ženy s využitím jednoručiek
Sme ženy, ale činiek sa báť nemusíme. Pre tvarovanie svalstva nôh sú totiž najlepšie práve voľné váhy. Postačí len pár jednoručiek a lavička na to, aby ste si ich precvičili efektívne. Dnes vám prinášame práve tréning nôh, ktorý vám prinesie výsledky.

Tréning sa cvičí raz týždenne a nevyžaduje si od vás nič viac ako jednoručky a lavičku, na ktorej sa dajú nastavovať sklony. Môžete ho teda pomerne ľahko cvičiť aj doma. Je zameraný na stehná, lýtka i zadok.

Počas samotného cvičenia sa uprednostňuje viac opakovaní a intenzita sa zvyšuje tým, že prestávky medzi sériami nepresahujú 60 sekúnd. Ak sa snažíte aj chudnúť, môžete ich skrátiť až na 30 sekúnd. Môžete sa počas nich venovať strečingu.

Článok pokračuje pod reklamou


Na stehná sú zamerané štyri cviky, ktoré budete robiť v štyroch sériách. Posledným cvikom sú výpony, ktoré sú zamerané na lýtka. Urobíte ich v troch sériách po 30 opakovaní.

Tréning odštartujú baletné drepy, pri ktorých máte chodidla od seba naširoko a špičky smerujú do strán. Pred telom, medzi nohami, držíte jednoručku. V spodnej polohe na chvíľku zastavte. Tým popracujete efektívnejšie aj na sedacích svaloch.

Následne prejdete cez mŕtvy ťah s vystretými nohami k ďalšiemu menej typickému cviku, zakopávaniu s jednoručkou. To sa vykonáva v ľahu na bruchu na šikmej lavičke tak, že ľahšiu jednoručku držíte medzi chodidlami. Činku vám medzi ne umiestni sparing partner. Ak ho nemáte a cvičíte v posilňovni, môžete cvik nahradiť tradičným zakopávaním na stroji v ľahu.

Posledným cvikom zameraným na stehná sú drepy do sedu na lavičku, pri ktorých máte nohy blízko seba, stojíte asi 20 centimetrov pred lavičkou a jednoručky držíte po stranách tela. Pomaly s vystretým chrtom a pohľadom vpred si sadajte na okraj lavičky. Skutočne si však na ňu nesadnite, len sa jej dotknite a následne sa plynulo vráťte do hornej pozície.

Absolvovať tento tréning odporúčame na začiatku týždňa a po dvoch mesiacoch by ste mali urobiť v tréningu nôh zmenu. K tréningu sa potom po čase môžete opäť vrátiť. Ak je vaším cieľom pridanie väčšieho množstva hmoty, môžete zvýšiť váhu a robiť série s menším rozsahom opakovaní – osem až dvanásť.

Tréning nôh s využitím jednoručiek
Cvik Série Opakovania
Baletné drepy 4 12-15
Mŕtvy ťah s vystretými nohami 4 12-15
Zakopávanie s jednoručkou 4 12-15
Drepy do sedu na lavičku 4 15-20
Výpony 3 30



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist