InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning legendy V. – John Grimek a tréning celého tela

08. februára 2017

V tejto časti nášho seriálu sa pozrieme na legendu kulturistiky, ktorá cvičila v ére, kedy neboli také rozšírené doplnky výživy, necvičili sa rôzne izolované cviky na strojoch alebo sa využívali splitové tréningy. Pozrieme sa na to, ako cvičil John Grimek.

Grimek bol vzorom mnohých známych kulturistov minulého storočia a preslávil sa ešte v 30. a 40. rokoch. Vo svojej kariére nikdy neprehral a dvakrát uspel aj na vtedy vysoko cenenej súťaži Mr. America. Legendárny Steve Reeves o ňom povedal, že to bol najlepší kulturista všetkých čias.

Grimek sa musel spoliehať len na bohatú stravu, dostatočný oddych a tvrdý tréning, ktorý sám o sebe musel byť čo najefektívnejší. Receptom na jeho estetickú a prirodzené svalnatú postavu bol tréning celého tela, ktorý mu umožnil rásť aj silovo.

Článok pokračuje pod reklamou


Nasledujúci tréningový rozpis odhalil samotný Grimek po konci súťažnej kariéry. Cvičil trikrát do týždňa – v pondelok, stredu a piatok. V každej tréningovej jednotke figurujú predovšetkým základné cviky. Nerobil veľa sérií ani opakovaní. Každý cvik urobil trikrát, ale s váhou, ktorá mu umožnila urobiť desať korektných opakovaní pomalými kontrolovanými pohybmi.

Grimek sa počas cvičenia pokúšal prestávky medzi sériami udržiavať v rozmedzí 45 až 60 sekúnd. Po každom cviku si však dal trošku viac času na vydýchanie – dve až tri minúty. Pre kondičných cvičencov je jeho tréning vhodný aj v súčasnosti po toľkých rokoch.

Pondelok
Cvik Série Opakovania
Benčpres 3 10
Zhyby alebo sťahovanie hornej kladky 3 10
Tlaky na ramená s veľkou činkou 3 10
Bicepsové zdvihy s veľkou činkou 3 10
Drepy 3 10
Výpony v stoji 3 10


Streda
Cvik Série Opakovania
Tlaky na šikmej lavici alebo kľuky na bradlách 3 10
Príťahy veľkej činky v predklone alebo príťahy jednoručky v predklone 3 10
Krčenie ramien 3 10
Koncentrované zdvihy s jednoručkou 3 10
Zakopávanie 3 10
Brucho (ľubovoľné cviky) 1 50


Piatok
Cvik Série Opakovania
Zhyby alebo sťahovanie hornej kladky 3 10
Tlaky na ramená s veľkou činkou 3 10
Bicepsové zdvihy na šikmej lavici 3 10
Čelné drepy 3 10
Mŕtve ťahy s vystretými nohami 3 10



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist