InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Ako prekabátiť svoje deti a naučiť ich jesť zeleninu?

15. apríla 2017
Ako prekabátiť svoje deti a naučiť ich jesť zeleninu?
Všetci vieme, že deti by mali prijímať veľa zeleniny pre je obsah cenných živín. Nanešťastie, väčšina druhov zeleniny nepatrí medzi obľúbené jedlá malých detí. Ako správna ich však chcete naučiť jesť zeleninu. Ako na to?

Prinášame vám niekoľko tipov, ktoré by vám mohli pomôcť naučiť svoje ratolesti zeleninu tak, že ju budú konzumovať vedome a ochotne. Vyskúšajte ich a niektoré určite zaberú:

1. Zahrňte do výberu aj deti - deti sú ochotnejšie konzumovať nový druh zeleniny, ak si ho vyberú samotné. Zoberte ich teda so sebou do obchodu a dajte im vybrať. Ak ste šikovné, dokážete ich nasmerovať aj k zelenine, ktorú by ste im vybrali vy.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Zeleninu orestujte - niektorým druhom zeleniny, ako je mrkva, karfiol či brokolica, prospeje, ak sú orestované. Vďaka tomu voňajú i chutia lepšie. Deťom budú pripadať atraktívnejšie.

3. Zeleninu dochuťte - chuť zeleniny môžete vylepšiť aj dochutením rôznymi druhmi korenia, cibuľkou, cesnakom, šťavou z citrusov, maslom, slaninkou. Zaexperimentujte a uvidíte, čo zaberie. Následne pomaly a postupne od tohto dochucovania upúšťajte.

4. Vytvorte špirálky - populárne je robiť zo zeleniny špirálky a pridávať ich do jedál, ako sú cestoviny. Špirály zaujmú malé deti a budú im pripadať lákavejšie ako bežný kus zeleniny.

5. Trvajte na aspoň jednom hryze - štúdie ukázali, že deti potrebujú skúsiť zeleninu, ktorú odmietajú, aspoň 8 až 10-krát. Mnoho rodičov uspeje s tým, keď trvajú na tom, aby dieťa zeleninu aspoň okoštovalo bez ohľadu na to, či ho doje. Po niekoľkých pokusov si dieťa na chuť zvykne a prestane zeleninu odmietať.

6. Urobte džús - odšťavovanie zeleniny je jedným z najznámejších trikov a skutočne funguje. Len dbajte na to, aby sa džúsy nestali hlavným zdrojom živín.

7. Naučte deti hodnote zeleniny - mnoho detí si myslí, že sa im nič nemôže stať. Učiť ich však, že jedenie zeleniny pomôže ich zdraviu, ich zrejme nezaujme. Poukážte však na to, že vďaka nej budú vyššie, silnejšie i krajšie. To ich zaujme viac ako zdravie.

8. Trpezlivosť ruže prináša - deti sú rôzne. Niektoré naučíte konzumovať zeleninu rýchlo, iným to potrvá. Vo vašej snahe sa však nemôžete vzdávať. Trpezlivý prístup je kľúčový. ?


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist