InstagramFacebookYoutube
Výživa

Päť podceňovaných jedál, ktoré vám pomôžu schudnúť

18. apríla 2017
Päť podceňovaných jedál, ktoré vám pomôžu schudnúť
Pridajte do svojej diéty trocha pestrosti pridaním týchto piatich podceňovaných jedál, ktoré majú schopnosť podporovať vašu snahu schudnúť.

Skutočnosť je taká, že prvé kilogramy sa chudnú ľahšie ako tie posledné. Ak chcete dodať procesu chudnutia trocha viac šťavy, nasledujúce jedlá vám to umožnia. Ak máte vybudované základy chudnutia, pomôžu vám spáliť aj tie posledné tuky.

1. Červený melón
Červený melón sa tiež nazýva vodný, pretože obsahuje veľa vody. Dokáže vás zasýtiť a neobsahuje veľa kalórií. Má však aj iné pozitívne účinky. Redukuje povlak na cievach a znižuje zlý cholesterol. Telo vďaka nemu funguje lepšie. Vedci tiež zistili, že podporuje spaľovanie tukov v brušnej oblasti. Subjektmi štúdie však boli zvieratá.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Škorica
Škorica sa v ostatných rokoch pomerne dobre medializovala ako surovina, ktorá prispieva k chudnutiu. Princípom jej účinkov je, že spomaľuje vyprázdňovanie žalúdka, čím znižuje absorpciu glukózy a umožňuje telu krvný cukor metabolizovať namiesto toho, aby bol ukladaný vo forme tukových zásob. Zabraňuje tiež rapídnemu zvýšeniu hladiny cukru v krvi, čím znižuje chuť do jedla a má pod kontrolou vašu energiu.

3. Cícer
Konzumácia tohto druhu strukoviny stimuluje uvoľňovanie hormónu cholecystokinínu, ktorý signalizuje sýtosť. Polovička šálky pritom obsahuje relatívne dosť bielkovín (asi sedem gramov), 22 gramov sacharidov (väčšina vo forme vlákniny), minimum tuku a málo kalórií. Tiež pomáha zlepšovať inzulínovú senzitivitu, čo prispieva k znižovaniu váhy. So sebou prináša aj cenné živiny, ako železo, vápnik, draslík, fosfor.

4. Vlašské orechy
Spomedzi orechov majú najlepšie renomé mandle, ale nemôžeme zabúdať ani na dostupnejšie vlašské orechy. Obsahujú veľa omega-3 mastných kyslín, dokonca viac ako hocaký iný druh orechov. Prispievajú k rozkladu telesného tuku a podporujú činnosť metabolizmu. Vďaka vysokému obsahu jódu a mangánu tiež pomáhajú efektívnejšie metabolizovať cukor.

5. Jablčný ocot
Jablčný ocot má schopnosť zvyšovať oxidáciu mastných kyselín, čím prispieva k spaľovaniu tukov. Jedna štúdia zistila, že rozdiel môže byť až desaťpercentný. Objavom ďalšej bolo, že pomáha odbúravať aj ten horší, viscerálny tuk. Kyselina octová potláča aj akumuláciu telesného tuku a lipidov v pečeni.

Nezabudnite na to, že aby tieto jedlá fungovali, musíte mať v poriadku vašu diétu a pravidelne cvičiť alebo športovať. Ak nemáte v poriadku tieto základy, potom vám efektívne nepomôže nič.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist