InstagramFacebookYoutube
Tréning

Chcete mať ruky ako Vin Diesel? Skúste tento tréning

20. apríla 2017
Herec Vin Diesel sa nepreslávil len svojim hereckým umením, ale aj robustnou postavou, ktorej dominovali veľké paže v tesných tričkách. A aj napriek tomu, že má päťdesiat, stále sú jeho ruky obdivuhodné.

Ak by ste aj vy chceli dosiahnuť podobný rozvoj rúk, vyskúšajte jeho prístup k tréningu. Bicepsy a tricepsy sa snaží zasiahnuť z každej strany, čoho príkladom je nasledujúci tréningový rozpis, ktorým sa môžete inšpirovať.

Čím dlhšie svaly pracujú pod napätím, tým lepšie sa adaptujú záťaži tým, že sa zväčšujú a zosilňujú. A na to stavia aj tréning, ktorý stačí vykonávať raz týždenne. Prestávky medzi sériami sú 60-sekundové.

Článok pokračuje pod reklamou


Tréning je zložený zo šiestich cvikov, ktoré primárne cielia tricepsy a bicepsy, no precvičia aj predlaktia. U cvikov, pri ktorých je namiesto počtu opakovaní uvedený čas, treba voliť váhu pre 30 opakovaní. Nerobte ich však špecifické množstvo, ale predpísaný čas a v normálnom tempe – nikam sa nemusíte ponáhľať.

Efektívny tréning rúk
Cvik Série Opakovania
Bicepsové zdvihy s EZ tyčou 3 8-10
Kladivové zdvihy 3 10-12
Bicepsové zdvihy nadhmatom 3 60 sekúnd
Tricepsové stláčanie kladky 3 12-15
Kľuky na bradlách 3 do zlyhania
Extenzie za hlavou jednou rukou 3 60 sekúnd

zdroj: Men’s Fitness


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist