InstagramFacebookYoutube
Tréning

Cvičenie a starnutie: Aké pozitíva môžete získať?

22. mája 2017
Cvičenie a starnutie: Aké pozitíva môžete získať?
Ak chcete spomaliť proces starnutia, pomôže vám k tomu pravidelné cvičenie. To prináša so sebou viac ako to, že telo udrží v lepšej kondícii a v krajšej podobe. Rôznymi spôsobmi pomáha spomaľovať procesy, ktorú starnutiu hrajú do karát.

Krémy a rôzne iné kozmetické prípravky fungujú len navonok, ale vďaka cvičeniu nebudete len vyzerať, ale budete sa aj cítiť mladšie a zároveň budete čerpať nasledujúce štyri prospešné účinky:

1. Lepšia mentálna kapacita
Existujú vedecké dôkazy o tom, že aeróbne cvičenie podporuje pamäť človeka i jeho ostatné mentálne schopnosti. Tridsaťminútový tréning štyrikrát do týždňa vám zaručí lepšiu cirkuláciu krvi do mozgu, ktorý tak bude lepšie okysličený a bude efektívnejšie chránený voči amyloidnému povlaku. Ten zvyšuje riziko Alzheimerovej choroby. Nie len teda mentálne hry a hlavolamy prospievajú vášmu mozgu, ale aj pravidelný pohyb.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Mladšie vyzerajúca pokožka
Keď budete venovať cvičeniu aspoň tri dni v týždni, začne vaše telo vyzerať mladšie. Neplatí to iba pre ľudí v strednom veku, ale aj pre tých starších. Pravidelné cvičenie podľa vedcov spôsobuje, že je pokožka v lepšom a pružnejšom stave. Cvičenie nie len spôsobuje spomaľovanie znakov starnutia, ale dokonca ich dokáže redukovať.

3. Oživená koordinácia
Čím je človek starší, tým má horšiu rovnováhu. Preto sú starí ľudia náchylnejší na pády. Pravidelným cvičením však riziko pádu znižujeme. To znižuje aj riziko zlomenín, poškodených väzív, poranení orgánov či dokonca smrti. Výborným spôsobom na rozvoj a udržanie koordinácie sú bojové umenia. Tie zlepšujú aj mentálne zdravie.

4. Silnejšie kosti
Posilňovanie zase nevplýva len na udržanie a spomalenie úbytku svalovej hmoty, ale aj na posilňovanie kostí. Najmä tie v spodnej časti tela si môžete posilniť aj chodím do schodov, behom či cyklistikou. Čím silnejšie kosti budete mať, tým viac aktivít budete môcť robiť a tým nižšie riziko zlomeniny budete mať.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist