InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning legendy IX. – Lee Haney a tréningy bicepsov

31. mája 2017

V deviatej časti seriálu zameranom na tréningy legiend sa pozrieme na skutočnú ikonu profesionálnej kulturistiky. Pozrieme sa na dva tréningy bicepsov Lee Haneyho, rekordéra v počte triumfov na Mr. Olympia.

Haney vyhral najprestížnejšiu kulturistickú súťaž dovedna osemkrát. Nikto iný nedokázal získať viac titulov a doteraz sa mu vyrovnal len jeden borec – legendárny Ronnie Coleman. Jeho tréningovou filozofiou bolo svaly stimulovať a nie ničiť.

V nasledujúcom tréningu bicepsov využíval len tri cviky – bicepsové zdvihy s veľkou činkou v stoji, bicepsové zdvihy s oporou lakťov a koncentrované zdvihy s jednoručkou. Všetky cviky vykonával v jednej gigantickej sérii bez prestávky po sebe. Následne si doprial oddych 2 až 4 minúty a urobil ešte ďalšie tri až štyri gigantické série.

Článok pokračuje pod reklamou


Haneyho tréning bicepsov 1
Cvik Série Opakovania
Bicepsové zdvihy s veľkou činkou v stoji 4-5 6-8
Bicepsové zdvihy s oporou lakťov 4-5 10-12
Koncentrované zdvihy 4-5 10-12

Druhý tréning dvojhlavého svalu paže je o čosi tradičnejší – každý cvik vykonal v predpísanom počte sérií a opakovaní a až potom prechádzal k ďalšiemu. Dokopy ich využíval štyri – bicepsové zdvihy s veľkou činkou v stoji v piatich sériách, bicepsové zdvihy s oporou lakťov v štyroch sériách, koncentrované zdvihy v troch sériách a na záver bicepsové zdvihy s jednoručkami na šikmej lavici v troch sériách.

Haneyho tréning bicepsov 2
Cvik Série Opakovania
Bicepsové zdvihy s veľkou činkou v stoji 5 6-8
Bicepsové zdvihy s oporou lakťov 4 12
Koncentrované zdvihy 3 10-15
Bicepsové zdvihy s jednoručkami na šikmej lavičke 3 10-12



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist