InstagramFacebookYoutube
Tréning

Zhrešili ste v diéte? Napravte to týmto tréningom

22. júna 2017
Zhrešili ste v diéte? Napravte to týmto tréningom
Blížite sa k svojmu cieľu, tehličky na dohľad, ale nevyhli ste sa pokušeniu. Prinášame vám tréning, ktorým môžete svoj neplánovaný prehrešok v diéte vykompenzovať. Je rýchly, jednoduchý a efektívny.

Tento tréning vám pomôže vybudovať vysnívané tehličky, prípadne vám ich pomôže udržať. Najlepšie na ňom je, že ho môžete robiť v podstate kdekoľvek a nepotrebujete žiadne náčinie. Pozostáva zo šiestich cvikov, ktoré využívajú len váhu vášho tela.

Aby bolo cvičenie čo najefektívnejšie, cviky sa vykonávajú jeden za druhým a po docvičení posledného nasleduje minútová prestávka. Následne sa celý okruh zopakuje ešte dvakrát. Každý cvik sa vykonáva 30 sekúnd.

Článok pokračuje pod reklamou


A z akých cvikov je tento kruhový tréning vlastne zložený? Na začiatok sú to dynamické výskoky so zakopnutím, pri ktorom sa snažíte nohami dotknúť zadku. Po výbušnom cviku prídu na rad výpady do strán, pri ktorých alternujete medzi ľavou a pravou stranou. Dolnej časti tela dá priestor na vydýchnutie tretí cvik – kľuky, pri ktorých máte ruky blízko k sebe.

Druhá polovica okruhu začína opäť dynamickým, tentokrát však o čosi menej náročným cvikom – poskokmi znožmo. Po nich si spevníte stred tela a zadok panvovým mostom a nakoniec budete robiť dosku (plank), ktorou si spevníte brucho. Pri nej však budete prechádzať z jednej pozície do druhej – z pozície, pri ktorej sa podlahy dotýkate dlaňami ako pri kľukoch do pozície na lakťoch a naspäť.

Tréning na spálenie kalórií z pokušenia
Cvik Série Opakovania
Výskoky so zakopnutím 3 30 sek.
Výpady do strany 3 30 sek.
Kľuky s rukami bližšie k sebe 3 30 sek.
Poskoky znožmo (jumping jack) 3 30 sek.
Panvový most 3 30 sek.
Doska (plank) 3 30 sek.



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist