InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Heath ide po Arnoldovi, Lewis po šiestom titule + video

13. septembra 2017

Na tohtoročnej Olympii sa môže prepisovať história a je pravdepodobné, že sa tak stane v oboch kulturistických kategóriách. V základoch sa pritom otriasa aj zápis ikonického Arnolda Schwarzeneggera.

Lewis chce šiesty titul po sebe

Kým Schwarzenegger bol dominantným zástupcom „starého kontinentu“ v najťažšej kategórií, dominantou osobnosťou v súčasnej kategórii do 212 libier je ďalší Európan, James „Flex“ Lewis z Veľkej Británie. Ten chce tento rok vyhrať už šiesty titul po sebe.

Rekordérom sa stal už v roku 2015, kedy prekonal zápisy legendárnych Franka Zanea a Franca Columbua a ako prvý muž v histórii vyhral štyri tituly v nižšej váhovej kategórii. V ďalších rokoch už len svoju rekordnú sériu naťahoval a to dominantným spôsobom.

Článok pokračuje pod reklamou


V minulom roku sa mu na pódiu nemohol rovnať nikto, ale zaujal Ahmad Ashkanani, ktorý pri svojom debute skončil druhý. Štartovať bude aj v tomto roku a hoci je ambiciózny, Lewis sa počas prípravy prezentoval formou, ktorá by mu mala zaistiť ďalší titul a to aj napriek tomu, že v príprave prekonal virózu.

Takto vyzeral 5,5 týždňa pred súťažou:


A tu je jeho tréning hrudníka, ktorý natočil o týždeň neskôr:



Prihlásení pretekári okrem Lewisa: Ahmad Ashkanani, Nam Eun Cho, Hadi Choopan, Shaun Clarida, Ricardo Correia, Charles Dixon, David Henry, Kim Junho, Derek Lunsford, Jose Raymond, Ronny Rockel, Milan Šádek.

Heath má na dosah zápis Arnolda Schwarzeneggera

Žiaden priamy konkurent ako Kai Greene či Dennis Wolf, no niekoľko ambicióznych borcov bude pripravených prekvapiť a obrať o korunu kráľa kulturistiky Phila Heatha. Podarí sa im to? Šanca je vždy, ale jasným favoritom aj tejto Olympie bude „The Gift“.

Heath má šancu vyhrať siedmu Sandowovu sošku po sebe. Ak sa mu to podarí, zanechá za sebou legendárneho Doriana Yatesa a vyrovná zápis ešte väčšej legendy, spomínaného Arnolda Scharzeneggera.

Dominantný Američan tak bude pokračovať vo svojej ceste za postom najúspešnejšieho profesionálneho kulturistu všetkých čias. Už o rok by mohol s ôsmym titulom vyrovnať rekordy Lee Haneyho a Ronnieho Colemana.

Heath sa len málokedy pochváli svojou aktuálnou formou, a tak bude zaujímavé sledovať, v akej sa predstaví priamo na pódiu. Má však skúsenosti i ambície na to, aby nenechal nič na náhodu. Toto video z augustovej exhibície (asi 6 týždňov pred Mr. Olympia) ukazuje, že bol v tom čase na veľmi dobrej ceste:



Prihlásení pretekári okrem Heatha: Roelly Winklaar, Johnnie Jackson, Nathan De Asha, Lukáš Osladil, Lionel Beyeke, Shawn Rhoden, Josh Lenartowicz, Cedric McMillan, Jeff Beckham, Mamdouh Elssbiay, Gerald Williams, Victor Martinez, Brandon Curry, William Bonac, Michael Lockett, Dexter Jackson, Maxx Charles.

Podľa papierových predpokladov budú obaja minuloroční šampióni najväčšími favoritmi aj v tomto roku. Potvrdia papierové predpoklady a opäť prepíšu históriu alebo sa nájde niekto, kto ich z ich trónu zosadí? Odpoveď sa dozvieme už cez víkend.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist