InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Heath vyrovnal Arnoldov zápis, Lewis sa k nemu priblížil

17. septembra 2017

Dominancia pokračuje. Aj v tomto roku sa z triumfov v oboch kulturistických súťažiach na Olmypia Weekend-e tešili borci, ktorým je súdené prekonávať historické zápisy. Šampiónmi sa opäť stali Phil Heath a James „Flex“ Lewis.

Mr. Olympia: Heath nenechal Elssbiaya ukradnúť mu historicky zápis

A je to realita. Phil Heath potvrdil svoju dobrú formu aj v sobotu a nedal šancu vyzývateľom, aby ho pokorili v snahe vyrovnať zápis Arnolda Schwarzeneggera. „The Gift“ sa v Las Vegas tešil už zo svojho siedmeho triumfu a neporazený zostáva už od roku 2011.

Tak ako naznačil piatok, najväčším konkurentom mu bol Mamdou Elssbiay, ktorý zažil svoj životný úspech a obsadil druhé miesto. O životnom úspechu môže hovoriť aj výborne pripravený, no vzrastom menší, William Bonac, ktorý skončil tretí a po semifinále bol dokonca bod pred egyptským kulturistom.

Článok pokračuje pod reklamou


Elssbiay, známy aj ako Big Ramy, dokázal oproti piatku ešte svoju formu dotiahnuť, no malé nedostatky z piatku napravil aj Heath, ktorý vďaka veľmi dobrej príprave dostal od rozhodcov perfektné skóre. Ramy však mal k nemu už nebezpečne blízko a v niektorých pózach mal navrch.

Aj táto skutočnosť vytvára predpoklady pre zaujímavé budúce dva ročníky. Cieľom Heathe je totiž stať sa rekordérom v počte titulov. V budúcom roku môže vyrovnať zápisy Ronnieho Colemana a Lee Haneyho a o ďalší rok by sa mohol na čele osamostatniť. Konkurencia mu však rastie a jeho problém so stredom tela nevie už pár rokov prekonať.

V piatok to vyzeralo na zaujímavý boj o štvrté miesto, ktoré nakoniec predsa uchmatol skúsený Dexter Jackson, ktorý oproti piatku urobil citeľný pokrok. Piaty bo Shawn Rhoden, ktorý má teda tiež istotu účasti na budúcom ročníku. Čech Lukáš Osladil si oproti vlaňajšku polepšil a skončil na 12. mieste.



Výsledky Mr. Olympia 2017:
1. Phil Heath, 2. Mamdouh Elssbiay, 3. William Bonac, 4. Dexter Jackson, 5. Shawn Rhoden, 6. Roelly Winklaar, 7. Nathan De Asha, 8. Brandon Curry, 9. Joshua Lenartowicz, 10. Cedric McMillan, 11. Lionel Beyeke, 12. Lukáš Osladil, 13. Max Charles, 14. Johnnie Jackson, 15. Gerald Williams.

Pozri aj: Bikini majú novú šampiónku, Physique mužov i žien nie

Olympia 2012 Showdown: Lewis opäť jasným víťazom

O víťazstve Flexa Lewisa nebolo pochýb už po piatkovom semifinále. Sobota nepriniesla žiadne prekvapenie a pretekár z Walesu si uchmatol už šiesty titul po sebe!

Boj o druhé miesto bol podľa očakávaní medzi Josem Raymondom a Ahmadom Ashkananim, pričom ho nakoniec vyhral druhý menovaný. Český pretekár Milan Šádek mal veľmi dobrú formu, ale priama účasť na budúcej Olympii mu ušla len o vlások, keď skončil šiesty za Davidom Henrym a Derekom Lunsfordom.



Výsledky Olympia 2012 Showdown 2017:
1. James Lewis, 2. Ahmad Ashkanani, 3. Jose Raymond, 4. David Henry, 5. Derek Lunsford, 6. Milan Šádek, 7. Ronny Rockel, 8. Charles Dixon, 9. Shaun Clarida, 10. Ricardo Correia, 11. Kim Jun Ho, 12. Nameun Cho.

Fotogalérie: Mr. Olympia | 212 Showdown


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist