InstagramFacebookYoutube
Tréning

Šesť výhod, ktoré majú zhyby

25. septembra 2017
Šesť výhod, ktoré majú zhyby
Ak sú pre rozvoj nôh kráľovským cvikom drepy, pre hornú časť to isté znamenajú zhyby. Tento cvik nepatrí medzi populárne, pretože je pre väčšinu cvičencov náročný. Jeho vykonávanie sa vám však vyplatí. V tomto článku môžete nájsť až šesť výhod, ktoré zhyby so sebou prinášajú.

1. SÚ DOSTUPNÉ
Zhyby môžete robiť na hrazde doma i v posilňovni. Hrazda pritom patrí v posilňovni k menej využívaným náčiniam. Môžete ich tiež robiť v prírode na konári stromu, na preliezkách či na stojanoch na prášenie kobercov pred činžiakom.

2. SÚ SKVELÉ PRE HORNÚ ČASŤ TELA
Najväčšou výhodou zhybov je, že sú excelentným cvikom na rozvoj chrbtového svalstva. Efektívne budujú hmotu i silu. U chrbta to však nekončí, pracujú pri nich aj bicepsy, predlaktia a ramená. Ak chcete povestné „véčko“, lepší cvik nenájdete.

Článok pokračuje pod reklamou


3. SÚ SKVELÉ PRE VÁŠ ÚCHOP
Silný úchop vám dokáže uľahčiť bežný život i život v posilňovni. A zhyby sú veľmi dobrým spôsobom, ako si ho posilniť. Uvedomte si, že počas celej série tohto cviku váš úchop znáša v podstate celú váhu celého vášho tela.

4. POMÁHAJÚ SPAĽOVAŤ TUKY
Áno, zhyby sú náročné. A to je aj dobré. Síce nie sú pri spaľovaní tukov tak efektívne ako beh či cyklistika, ale pre svoju náročnosť vedia dodať chudnutiu impulz. Navyše, v tomto smere sú podstatne lepšie ako také sťahovanie hornej kladky.

5. EXISTUJE VEĽA VARIÁCIÍ
Jednou z výhod tohto cviku je aj to, že ho môžete vykonávať v rôznych alternatívach. Prvou premennou je šírka úchopu. Zhyby môžete robiť s úchopom rôznej šírky. Navyše, môžete ich robiť nadhmatom, podhmatom i s neutrálnym úchopom. Môžete ich robiť na hrazde i na kruhoch. Môžete si ich uľahčovať i komplikovať.

6. ĽAHKO SA ZVYŠUJE ICH INTENZITA
Ak chcete pri cvičení dosahovať výsledky, musíte zvyšovať intenzitu. U zhybov je to ľahké. Spočiatku ich totiž robíte málo a intenzitu zvyšujete tým, že zvyšujete opakovania. A keď už ich zvládate robiť veľa, stačí pripnúť k opasku kotúč alebo kettlebell a intenzita je poľahky vyššia.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist